BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGirişim yarışmasından yazılım şirketi doğdu----

Girişim yarışmasından yazılım şirketi doğdu

Girişim yarışmasından yazılım şirketi doğdu
23 Mayıs 2014 - 11:50 www.finansingundemi.com

Girişimci Fabrikası’ndan sağladığı destekle şirketleşen Antropi’nin geliştirdiği akıllı tahta yazılımı Fatih Projesi kapsamında kullanılıyor

Girişimciliği desteklemek amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşları ve bu alanda düzenlenen yarışmalar umut vaat eden fikirlerin iş dünyasına kazandırılmasına önemli katkı sağlıyor. Buna örnek olabilecek girişimlerden birisi Antropi yazılım şirketi. “Antropi 2009 yılında sadece fikirdi ve öyle kalacağını düşünüyordum. Çünkü fikri hayata geçirmeli miyim, geçirirsem nasıl yapmalıyım, sorularının yanıtları belirsizdi” diyen Antropi Kurucusu Abdullah Erdoğan, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Girişim Fabrikası tarafından düzenlenen “Bir Fikrin Mi Var?” yarışmasında birinci olduktan sonra projesini detaylandırmaya karar verdi ve girişimine yatırım aramaya başladı. Girişim Fabrikası’ndan aldığı destekle 2011 yılında şirketleşen Antropi tarafından geliştirilen Antropi Teach etkileşimli akıllı tahta yazılımı, şu anda Fatih Projesi kapsamında okullarda pilot proje olarak kullanılıyor. 

Girişim Fabrikası’nın Kurucu Direktörü İhsan Elgin, “Eğitim zorlu bir pazar, ama bizim doğrudan fayda yaratabileceğimiz bir girişim olduğu için destekleme kararı aldık” dedi.  Elgin, Antropi’nin gerçek bir girişime dönüşmesinde sundukları destekleri de şu şekilde sıraladı: “Sadece bir ürün fikriydi. Bu ürünün nasıl bir iş modeliyle gelir yaratan ve sürdürülebilir bir işe dönüşeceği net değildi. Mentorluk çalışmalarımızla iş fikrine dönüştürülmesine destek olduk. Ayrıca fikirde güçlü olunan yazılım alanına odaklanılmasını sağladık. Diğer yandan Fatih Projesi’nde yer alınabilmesi için Vestel Ar-Ge Genel Müdürü ve Arçelik Ar-Ge ekibiyle toplantılar organize ederek ve bu toplantılara Erdoğan ile bu toplantılara katılarak projenin arkasında olduğumuzu gösterdik.” Özyeğin Üniversitesi aynı zamanda Antropi’nin ilk müşterisi olmuş. Elgin, bu sayede mentorluk ve iş geliştirmeden müşteri bulma ve ilk müşteri olarak ürünü test etme imkanına kadar birçok açıdan destek sağladıklarını belirtti.

Antropi, Girişim Fabrikası haricinde şimdiye kadar melek yatırımcı ağı olan LabX’den ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren KOSGEB’den de destek sağladı. Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre Antropi Teach şu anda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı okullarda pilot proje olarak kullanılıyor. Fatih Projesi’nin gereksinimlerini karşılayabilmek için 2 yıl çalıştıklarına dikkati çeken Erdoğan, “Fatih Projesi’nin olağan akışıyla birlikte bütün sınıflarda yer alacak” dedi. Yazılım, Fatih Projesi haricinde İtalya ve Rusya pazarlarında kendisine yer buldu. Erdoğan, “Fatih Projesi kadar büyük olmasa da yurt dışında da benzer projeler konuşuluyor. Bu projelerde de yer almak istiyoruz” diye ekledi. Girişim Fabrikası olarak Antropi’de azınlık hissesine sahip olduklarını ve bu nedenle Antropi’yi desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Elgin de şirketin yurtdışına açılmasına yardımcı olacaklarını dile getirdi. 

Girişim Fabrikası nedir? 

Kurucu Direktörlüğünü İhsan Elgin’in yaptığı Girişim Fabrikası 2011 senesinde Özyeğin Üniversitesi bünyesinde hayata geçti. Halen Turkcell ve Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı tarafından desteklenen Girişim Fabrikası’nın, bugüne kadar 1100 den fazla başvurudan seçtiği 24 girişime toplamda 4.8 milyon TL’den fazla yatırım ve hibe desteği sağladığı belirtiliyor. Türkiye’nin ilk hızlandırma programı olarak da anılan Girişim Fabrikası’nın kurulduğu günden bugüne üç yıl içinde 5 binden fazla girişimciye dokunduğu ve 150’den fazla girişimciyle birlikte çalıştığı bilgisi yer alıyor.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)