Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ile ABD ve Avrupa ülkeleri arasında gıda konusunda gösterilen hassasiyet farkı oldukça endişe verici durumda.
ABD'nin en büyük market zincirlerinden olan Walmart, yaklaşık 5 bin ton eti "Listeria bakterisi" endişeleri nedeniyle imha etti. Firma, eti satın alan müşterilerden ürünleri iade etmelerini istedi. Şu ana kadar ürünlerin geri çağrılmasına ilişkin herhangi bir hastalık bildirilmezken Türkiye'deki gıda terörünün ulaştığı boyut endişe veriyor.
Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ekim ayı başından itibaren taklit ve tağşiş listesini paylaşmaya başladı. Paylaşılan liste ile birlikte gıda terörü bir kez daha gözler önüne serildi.
ZEYTİNYAĞI TERÖRİSTİ SABRİ AKIN!
Sabah'ın haberine göre, o listede en dikkat çeken firmalardan olan Onay Ticaret adeta zeytinyağı teröristliğine imza atıyor. Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın'ın 21 farklı marka zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edildi. Sabri Akın'a ait 43 farklı markanın da bulunduğu ve bu markalar aracılığıyla sahte zeytinyağı satışına devam edildiği belirtiliyor.
Onay Ticaret-Sabri Akın'a ait 21 marka şöyle:
Yeşil Ayvalık, Zeytinören Yeni Mahsul, Körfez Altınova, Ayvalık Kooperatif, Bigalım, Ege Ayvalık, Egem Güzelyalı, Yeni Vakıf Gurme, Yeni Körfez, Lüx Ayvalık, Ayvalık, Ege Tarım Birlik, Ayvalık Yörem, Şirince Taş Baskı, Yeni Ayvalık, Ayvalık İncesi, Egeden, Yeşil Ayvalık, Meşa Diva, TVK Tarım, Egelim Naturel Olive Oil.
KÖFTECİ YUSUF'UN HELAL ET SERTİFİKASI YOK!
Öte yandan, Köfteci Yusuf'a ait iki işletmede "domut eti" tespit edilmesi gündemdeki yerini korurken, firmaya ait dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Köfteci Yusuf'un Helal Akreditasyon Kurumu'ndan (HAK) sertifikası bulunmadığı belirlendi.
Firmanın HAK'tan değil, farklı bir şirketten 15 Ağustos 2024'te sertifika aldığını anlaşıldı. Yani Köfteci Yusuf'ta bu tarihe kadar helal gıda denetimi bulunmuyordu.
HAK'tan Köfteci Yusuf'la ilgili açıklama
Bakanlık açıkladı: 'Köfteci Yusuf' ürünlerinde domuz eti tespit edildi!
Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' iddialarına yanıt
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.