<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Geri çekil derin bir nefes al'----

'Geri çekil derin bir nefes al'

'Geri çekil derin bir nefes al'
04 Haziran 2013 - 06:44 www.finansingundemi.com

Başkan Obama’ya yakın isimlerden Robert Wexler, Başbakan Erdoğan'a tavsiyelerde bulundu

Başbakan Erdoğan’ın Washington’daki en büyük destekçilerinden, eski Demokrat Parti milletvekili, Başkan Obama’ya yakın isimlerden Robert Wexler, Gezi Parkı Olayları ile ilgili, Başbakan Erdoğan’a açık çağrıda bulundu. Hürriyet'in haberine göre, olayları İsrail’de bir sene önce yaşanan hükümet karşıtı halk gösterilerine benzeten Wexler, Erdoğan’a geri çekilip derin bir nefes almasını tavsiye etti.BEYAZ Saray Yönetimi’nin Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili herkesi itidale davet eden ikinci açıklamasından sonra Başbakan Erdoğan’a 10 yıllık iktidarında her zaman Washington’da büyük destek vermiş, şimdi de Başkan Obama’nın bölge politikalarında en güvendiği isimlerin başında gelen Demokrat Partili eski milletvekili Robert Wexler, kritik bir açık çağrıda bulundu. Wexler, Gezi Parkı gösterilerinin hükümetin yaşam biçimi alanına tecavüzü nedeniyle büyüdüğünü belirterek Erdoğan’a geri çekilip derin bir nefes alması tavsiyesinde bulundu. Amerikan-Türk Konseyi’nin 32. Yıllık Konferansı’nın açılış panelinde konuşan Wexler, şunları söyledi:
İMAR MESELESİ DEĞİL
“Tarih ve sembolizmle bezenmiş bir imar ya da yer kullanımı tartışması, on binlerce insanı protesto havasına sokmaz. Ancak birine bira içemeyeceğini söylemek, nasıl bira içeceğini söylemek ya da belli bir yaşam biçimini takip etmek, apolitik bir insanı politik bir havaya sokar. Ve içgüdülerim bana şunu söylüyor ki, bu bir imar anlaşmazlığı, politik konularda fazla ileri gidilmesi, özgür basın ihlali meselesini çözmekten çok muhtemelen insanlar için çok kişisel bir konu olan yaşam biçimi alanına tecavüz etmekle ilgili. Muhtemelen bu işin buraya gelmesi için gerekli enerjiyi başlatan şey bu.
TEMEL BİR TERCİH
Erdoğan’ın burada yapacağı çok temel bir tercih var. Pragmatik Başbakan Erdoğan olabilir. Geri çekilir. Derin bir nefes alır. Politik muhaliflerine elini uzatır ve şunu der: “Ekonomide, güvenlikte x, y, z’de harika bir sicilim var. Ama sizin meşru bir ifade teşebbüsünde bulunduğunuzu da anlıyorum. Ben bunu memnuniyetle karşılıyorum.” Eğer bu nezaketi gösterirse, olağanüstü politik başarılarına devam eder.
İSRAİL BENZETMESİ
Türk dostlarım belki bunu sevmeyebilirler ama ben bu gösterileri 1 yıl önce İsrail’de de yaşanan hükümet karşıtı gösterilere benzetiyorum. Benzer şekilde özellikle genç insanlar, orta sınıf orada da, meşru taleplerle barınma, yaşam biçimi gibi konularda sokakları tuttular. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve diğerlerinin bakabilecekleri bir örnek de İsrailli yetkililerin buna nasıl cevap verdiği. Son derece barışçıl bir gösteri yaşanması ve polittik açıdan bir diyalog kurulmasına imkan sağlandı.
PAYLAŞIMCI DEMOKRASİ
Konferans için Washington’da bir araya gelen Türk işadamları da, görüşmeler öncesi bir basın toplantısı düzenlediler. Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer de, Gezi Parkı gösterileriyle ilgili konseyin siyasi görüş verme durumunda olmadığını ama herkesin vatandaş olarak kendi görüşünü açıklayabileceğini belirterek, olayların Türkiye’ye daha paylaşımcı bir demokrasi getirmesini ümit ettiklerini söyledi. Dinçer de şunları söyledi: “Demokrasi bir evrim, uzlaşma rejimi. Türkiye’de 200 yıllık geçmişi olan bir konu. Buraya geldi. Böyle olmasın arzu ederdik. Ama oldu. Benim anladığım, basından takip ettiğim, olaylar bugün en azından geçtiğimiz 3-4 güne göre daha sakin bir noktada. Dolayısıyla buraya gelmesini arzu etmezdik ama bu noktadan sonra ümit ediyoruz ki, Türkiye bu işten, geçtiğimiz bu olaylardan sonra çok güçlü bir demokrasi, çok daha paylaşımcı bir demokrasi olarak çıkacaktır.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)