Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Öğrencilerin mezuniyet dönemi yaklaşıyor. Bu aynı zamanda birçok ebeveyn için çocuklarına hayat dersi verme döneminin de yaklaştığı anlamına geliyor. Ancak CNBC’nin haberine göre ebeveynlerin çocuklarına dağıttığı bu tavsiyelerin bir kısmı gençleri korkunç derecede kötü bir biçimde etkiliyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre her ne kadar anne ve babaların niyetleri iyi olsa da gençler çok daha çetin bir engelle karşı karşıyalar. 2023 yılında istihdam piyasasına girecek olan gençler 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en belirsiz ekonomiyle yüzleşecekler. Bu süreçte bu genç bireylerin cesarete ve güçlü girişimcilik planlarına ihtiyacı var.
Ünlü girişimcilik yazarı Matt Higgins CNBC’deki yazısında kendi özel hayatında da birçok engelle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Gençliğinde yoksullukla mücadele eden, engelli annesinin bakımını yapmak için liseden atılan, üniversite parasını ve hukuk diplomasını alabilmek için iki işte birden çalışan Higgins şimdiyse tüm bu emeklerinin karşılığında milyoner olmanın tadını çıkarıyor.
Higgins tüm bu süreç boyunca kendini başarıya ulaştıran asıl şeyin güvenli yolu takip etmemek olduğunu söyledi. Girişimcilik uzmanı gençlerin görmezden gelmesi gereken en kötü ve en modası geçmiş tavsiyeleri derledi:
1. Bir geri dönüş planına ihtiyacın var
Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre yedek bir plan hakkında düşünenlerin A planını gerçekleştirme olasılığı ve hatta bu planı deneme motivasyonları önemli ölçüde düşüyor.
Higgins’e göre gençlerin 20’li yaşlarda kırıp da 30’lu yaşlarında düzeltemeyecekleri çok az sayıda şey var. Girişimcilik uzmanı, “Bir sonraki Taylor Swift olmak için bir şansa sahip olmanın tek yolu, olacağınıza inanmak ve yetersiz kalırsanız ne olacağı konusunda endişelenmemektir” diyor.
A planının işe yarayıp yaramadığını anlamak içinse gençlerin kapasitelerine ve ajanslarına güvenmeleri gerekiyor.
2. Ekrana bakma sürenizi azalt
Monitörler artık geleceğin çalışma alanı haline geldi. Günde 10 saat oyun oynamak iş hayatınız için yararlı olmayabilir. Ancak internet üzerinden kazanç getirebilecek birçok yeni beceriyi öğrenebilirsiniz.
Ek bir iş yapmak, bir iş planı hazırlamak, bir internet sitesi başlatmak veya bir ürün ya da hizmeti pazarlamak isteyenler için doğru kaynaklar internette yer alıyor. Bu kaynaklar genellikle düşük maliyetli ve hatta maliyetsizdir.
3. Gereksiz şeylere kafanı takma
Bu tavsiye bir parça doğru olabilir. Engelleyici anksiyetenin dikkate alınması gerekir ancak tüm anksiyete sorunları büyük problemler değildir. Araştırmalar en başarılı girişimcilerin kaygılarından yararlandığını ve bu kaygıların onların daha iyi çalışmasını sağladığını gösteriyor.
Başarılı girişimciler “optimal kaygı” olarak adlandırılan bir durumu koruyorlar. Odaklarını kanalize etmek ve performansı artırmak için yeterli miktarda kaygıyı dengeli biçimde taşıyorlar. Ancak bu kaygının mükemmelliği etkilemesine de izin vermiyorlar.
4. Büyük bir şirkette istikrarlı bir işte çalış
Kariyerinize Facebook, Google, Lyft, Netflix ve Disney gibi devlerde başlamak eskiden bilgece bir tavsiyeydi. Ancak bir zamanlar 30 yıllık kariyer vaat eden bu şirketler bile şimdi büyük işten çıkarmalarla karşı karşıya.
Büyük bir markanın altında çalışmak yerine doğru rolü seçmek daha önemli. İlgi alanlarınızın ve becerilerinizin, küçük bir girişimde veya orta ölçekli bir şirkette olsa bile, istediğiniz pozisyonla aynı hizada olduğundan emin olun.
Daha da iyisi kendi işinizi yapmak için becerilerinizi ve tutkunuzu kullanın. Kulağa çılgınca gelebilir, ancak bir haftalık yoğun odaklı bir çalışma ile, ayda 10.000 dolar kazanan bir işletme başlatmak için yapay zekâ uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu noktadan sonra ise bir daha hiç işten çıkarmalar hakkında endişelenmenize gerek kalmayacaktır.
5. Bir ev al ve hayatınızı düzene sok
Higgins’e göre her gencin bilmesi gereken en önemli tavsiye ‘nakdin kral’ olduğu gerçeği. Girişimcilik uzmanı olabildiğince fazla nakit tasarruf etmeyi ve likidite korumayı öneriyor. Bunun anlamı kirada yaşamaksa Higgins’e göre bu bile kabul edilebilir. Zira konut piyasası gevşemesi yıllar alabilecek büyük bir düzeltme döneminden geçiyor.
Yüksek enflasyon ortamında nakit tasarrufu borç biriktirmeden çok daha önemlidir. 18 ila 25 yaş arasındaki insanlarda kredi kartı borçları diğer yaş aralığındaki bireylere göre en yüksek oranda. Higgins bu sebeple aşırı harcamalar konusunda gençlerin dikkatli olması gerektiğini söylüyor.
Güçlü kadınlar için 3 finans stratejisi
Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?
Başarı için uzak durmanız gereken 10 sabah rutini
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.