<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGençler yatırım yapmak istiyor fiyatlar izin vermiyor----

Gençler yatırım yapmak istiyor fiyatlar izin vermiyor

Gençler yatırım yapmak istiyor fiyatlar izin vermiyor
06 Şubat 2024 - 17:20 www.finansingundemi.com

Yapılan son bir araştırmaya göre Z ve Y kuşağı artan maliyetler nedeniyle tasarruf ve yatırım yapamıyor. Araştırma gelirler geçen yıla göre artsa bile gençlerin yatırıma bütçe ayıramadığını gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok Z ve Y kuşağı yetişkini elde ettikleri gelir daha fazla olsa bile bütçelerinde yatırım için pay ayırmakta zorlanıyor.

CNBC ve Generation Lab tarafından yapılan bir anket araştırmasına göre genç yetişkinlerin %63’ü borsanın servet inşa etmek ve yatırım yapmak için harika bir yer olduğuna inanıyor. Ancak katılımcıların %61’i her ay emeklilik için birikim yapamıyor.

Ocak ayında ABD’de yaşayan 18-34 yaş arasındaki 1013 gençle gerçekleştirilen araştırmaya göre artan harcamalar yatırım ve tasarruf için gençlerin kenara para ayırma yeteneklerini kısıtlıyor. Araştırma raporuna göre genlerin yalnızca %11’i herhangi bir geliri olmadan 1 yıldan fazla süre yaşam maliyetlerini karşılayabilecek birikime sahip. %48’i ise iki aydan fazla süren harcamaları karşılayamıyor.

Generation Lab’in Kurucusu Cyrus Beshloss anket sonuçlarına ilişkin yorumlarında, “Bu sonuçları göz ardı edemeyiz” ifadelerine yer verdi.

Genç yetişkinler bir yıl öncesine göre biraz daha iyi kazanıyor olsalar da yüksek maliyetlerle boğuşurken acil durum tasarrufları için ve emeklilik hesapları için yatırım yapmakta zorlanıyor. Söz konusu tablo ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri için de önemli bir değişken.

Beschloss genç yetişkinlerle ilgili, “Maliyetleri kısıyorlar, daha az bahşiş veriyorlar, dışarıda yemek yemeye daha az para harcamaya çalışıyorlar, aileleriyle yaşıyorlar, ekonomi daha iyi durumdaymış gibi davranmıyorlar” açıklamasında bulundu.

İnsanlar yatırım yapmak istiyor ama yapamıyor

CNBC’nin Gençlik ve Para anketine göre genç yetişkinlerin çoğu (%32) 12 ay öncesine göre biraz daha fazla kazandığını açıklıyor. Katılımcıların %10’u bir yıl öncesine göre çok daha iyi kazandığını belirtse de %31’i aynı gelire sahip olduğunu belirtiyor.

New York Merkezli Bona Fide Wealth’in Yeminli Mali Müşaviri Clifford Cornell “Bu neslin gerçekten çok parası yok” açıklamasında bulundu.

Anket sonuçlarına dikkat çeken Cornell, “Bu tablo neden daha fazla insanın emeklilik için tasarruf etmediğini, neden yatırım yapmak istediğini ancak şu anda çoğunlukla yapamadığını çok iyi gösteriyor” dedi.

Katılımcıların sadece %3’ü ‘son derece rahat’ hissetmek için yeterince para kazandığını ve %18’i ‘oldukça rahat yaşamak’ için yeterli geliri olduğunu söyledi. %38’lik bir kesim ise maaştan maaşa zar zor geçindiklerini belirtti.

Cornell Gençler için, “Nakit rezervlerine sahip olmaları gerektiğini biliyorlar. Emeklilik hesaplarına yatırım yapmaya başlamadan önce birkaç aylık harcamalarını karşılayacak bir birikimleri olması gerektiğini biliyorlar” dedi.

Ankette katılımcılara yaşama biçimleri sorulduğunda %40’lık bir kesim ailesiyle yaşadığını, %27’si ise ev arkadaşı olduğunu belirtiyor. Ankete göre sadece %13’lük bir kesim kendi başına yaşayabiliyor.

Beschloss, "Daha fazla para kazanıyorlar, ancak gerçekten böyle davranmıyorlar veya harcamıyorlar" diyor.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'nda gayrimenkul ve finans profesörü olan Susan M. Wachter'a göre, hâlâ ebeveynleriyle birlikte yaşayan genç yetişkinlerin sayısı, uygun olmaktan çok uzak olan tarihi seviyelerdeki konut maliyetlerinden kaynaklanıyor.

Wachter gençlerin önündeki tabloyu değerlendirirken, “Bizi Büyük Buhran’ın sonundaki 1940’lı yıllara geri götürüyor” ifadelerine yer verdi.

Almanya'da gençlerin çoğu hükümete güvenmiyor

 

Gençler günü kurtarmanın peşinde

 

Çağımızın finansal hastalığı: Para huzursuzluğu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)