Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Genç nüfusun istihdamına yönelik son yıllarda uygulamaya konulan özel teşviklere rağmen, genç işsizlikte tablo kötüleşiyor. TÜİK, 2017 yılında 15-24 yaş arasındaki işsizliği yüzde 20.8 olarak açıkladı. Böylece genç işsizlik, küresel krizin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2009 yılındaki yüzde 22.9’luk oranın ardından en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Genel eğilim paralelinde 14-24 yaş grubunda da işgücüne katılma oranında artış yaşanıyor. Ancak işgücü piyasasına yeni giren genç nüfus diğer yaş grupları kadar şanslı değil. Nitekim, 2017 itibarıyla son beş yılda işgücüne katılan 15-24 arası 724 bin kişiden ancak 430 binin iş bulabildiği, 294 bin gencin ise işsiz kitleye katıldığı görülüyor. Bir başka ifadeyle işgücü piyasasına yeni giren her 10 gençten 4’ü iş bulamadı. Bu oran 25 yaş üstünde ise yaklaşık 3 kişi olarak belirlendi. Aynı şekilde 2012-2017 arasında genel işsizlik oranı kademeli olarak 2.5 puan artarken, genç nüfus işsizliğinin 5 puan artması da dikkati çekiyor. Nüfusun yıllar itibarıyla yaşlandığı ve artan yaşın arttığı da dikkate alındığında, genç işsizlik sorununun boyutu daha da önem kazanıyor.Genç nüfusun istihdamına yönelik son yıllarda uygulamaya konulan özel teşviklere rağmen, genç işsizlikte tablo kötüleşiyor.
TÜİK, 2017 yılında 15-24 yaş arasındaki işsizliği yüzde 20.8 olarak açıkladı. Böylece genç işsizlik, küresel krizin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2009 yılındaki yüzde 22.9’luk oranın ardından en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Genel eğilim paralelinde 14-24 yaş grubunda da işgücüne katılma oranında artış yaşanıyor. Ancak işgücü piyasasına yeni giren genç nüfus diğer yaş grupları kadar şanslı değil. Nitekim, 2017 itibarıyla son beş yılda işgücüne katılan 15-24 arası 724 bin kişiden ancak 430 binin iş bulabildiği, 294 bin gencin ise işsiz kitleye katıldığı görülüyor. Bir başka ifadeyle işgücü piyasasına yeni giren her 10 gençten 4’ü iş bulamadı. Bu oran 25 yaş üstünde ise yaklaşık 3 kişi olarak belirlendi. Aynı şekilde 2012-2017 arasında genel işsizlik oranı kademeli olarak 2.5 puan artarken, genç nüfus işsizliğinin 5 puan artması da dikkati çekiyor. Nüfusun yıllar itibarıyla yaşlandığı ve artan yaşın arttığı da dikkate alındığında, genç işsizlik sorununun boyutu daha da önem kazanıyor.
Genç nüfusun istihdamına yönelik son yıllarda uygulamaya konulan özel teşviklere rağmen, genç işsizlikte tablo kötüleşiyor. TÜİK, 2017 yılında 15-24 yaş arasındaki işsizliği yüzde 20.8 olarak açıkladı. Böylece genç işsizlik, küresel krizin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2009 yılındaki yüzde 22.9’luk oranın ardından en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Genel eğilim paralelinde 14-24 yaş grubunda da işgücüne katılma oranında artış yaşanıyor. Ancak işgücü piyasasına yeni giren genç nüfus diğer yaş grupları kadar şanslı değil. Nitekim, 2017 itibarıyla son beş yılda işgücüne katılan 15-24 arası 724 bin kişiden ancak 430 binin iş bulabildiği, 294 bin gencin ise işsiz kitleye katıldığı görülüyor. Bir başka ifadeyle işgücü piyasasına yeni giren her 10 gençten 4’ü iş bulamadı. Bu oran 25 yaş üstünde ise yaklaşık 3 kişi olarak belirlendi. Aynı şekilde 2012-2017 arasında genel işsizlik oranı kademeli olarak 2.5 puan artarken, genç nüfus işsizliğinin 5 puan artması da dikkati çekiyor. Nüfusun yıllar itibarıyla yaşlandığı ve artan yaşın arttığı da dikkate alındığında, genç işsizlik sorununun boyutu daha da önem kazanıyor. (Talip Aktaş/Dünya)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.