BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaGenç işsizlik rekor düzeyde----

Genç işsizlik rekor düzeyde

Genç işsizlik rekor düzeyde
24 Ekim 2013 - 15:29 www.finansgundem.com

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da işsizliğin üniversitelerden yeni mezun olan kişiler arasında rekor seviyede olduğu açıklandı

Yunanistan İşçi Konfederasyonu'na (GSEE) bağlı Eğitim Politikası Geliştirme Merkezi'nin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre bu nufüstaki işsizlik 2008 - 2012 yılları arasında yüzde 189 artış kaydetti.
Yunanistan İşçi Konfederasyonu bilimsel danışmanı Nikos Payzis, bu artışın yeni mezunların iş bulmak için başka ülkelere gitmeleriyle bağlantılı olduğunu açıkladı. Yunanistan'ın lisans ve önlisans programlarına yüzlerce yabancı öğrenci çekmesi için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Payzis, "Elimizdeki genç bilim adamlarının yurt dışına kaçmalarını sağlıyoruz" dedi. Öte yandan krizin etkileri her geçen gün büyüyen Yunanistan'da geçen yıl haziran ayında yüzde 24,6 olan işsizlik oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 27,9'a yükseldi.
Yunanistan’da bir süre önce mali yardımların sürmesi karşılığında Troyka ile varılan anlaşma uyarınca parlamentoda onaylanan tasarruf amaçlı çok yönlü yasa tasarısı, yıl sonuna kadar toplam 4 bin kamu çalışanının işten çıkarılmasını öngörüyor. Bunun yanı sıra yine bu yıl sonuna kadar toplam 12 bin 500 memur açığa alınacak. Söz konusu memurlara uygun istihdam imkanı bulunamaması halinde personelin sözleşmesi feshedilecek. İşine son verilecek memurların sayısının 2014 yılı sonuna kadar 26 bini bulması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)