BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGENARALİ KRİZDEN KORKMUŞ----

GENARALİ KRİZDEN KORKMUŞ

GENARALİ KRİZDEN KORKMUŞ
03 Kasım 2008 - 00:58 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Yapı Kredi'nin sigorta şirketler için 1 milyar Euro fiyat vermeye razı olan İtalyan Generali, krizden korkup bu parayı vermekten vazgeçmiş.

Yapı Kredi Bankası, sigorta şirketlerini satmaktan vazgeçti. Bankanın hafta içinde borsaya yaptığı açıklamada sigortacılık alanındaki faaliyetlerinin yeniden organize edilmesi çalışmalarına son verildiği belirtildi. Açıklamada; bankanın sigortacılık alanındaki faaliyetlerinin elden çıkarma ve ortaklık da dahil olmak üzere yeniden organize edilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların, mevcut küresel piyasa koşullarında yaşanan olumsuz gelişmeler çerçevesinde arzu edilen değerlere ulaşılamayacağı anlaşıldığından sona erdirildiği belirtildi. Daha önce bu köşede satış sürecinin sonuna yaklaşıldığını, İtalyan Genarali Sigorta’nın sonuca yakın olduğunu yazmıştım. Nihai karar verilme aşamasında patlayan global kriz nedeniyle yeniden durum değerlemesi yapmak için süre isteyen İtalyanlar, bu sürenin sonunda üzerinde uzlaşılan 1 milyar Euro’luk fiyatı, bugünkü koşullarda yüksek bulmuşlar. Ancak Koç Grubu ise daha düşük bir fiyata razı olmadığı için görüşmeler sona ermiş. Global piyasalardaki koşullar dikkate alındığında satışın yeniden gündeme gelmesi de kısa vadede zor görünüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)