BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülkere 2 milyar dolar girdi----

Gelişen ülkere 2 milyar dolar girdi

Gelişen ülkere 2 milyar dolar girdi
20 Haziran 2014 - 14:28 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülke fonlarına 18 Haziran haftasında 2 milyar dolara yakın para girişi oldu

Gelişen ülke hisse senedi ve tahvil fonlarına para girişi 18 Haziran'da sona eren haftada yaklaşık 2 milyar dolar ile devam etti. Fonlara para akışını izleyen EPFR Global verilerine göre gelişen ülke hisse senedi fonlarına bir önceki haftada gerçekleşen 2.2 milyar dolar girişin ardından 18 Haziran haftasında da 1.4 milyar dolar giriş oldu.

Renaissance Capital tarafından yayımlanan notta aktif olarak yönetilen hisse senedi fonlarına neredeyse hiç giriş olmadığı, ancak borsada işlem gören hisse fonlarına (ETF) para girişinin aynı güçte sürdüğü ifade edildi. Gelişen ülke tahvil piyasalarına yatırım yapan fonlara giriş ise 600 milyon dolar oldu.

Veriler sene başından bu yana gelişmekte olan ülke hisse senedi piyasalarına yatırım yapan fonlara girişin 25 milyar dolara yükseldiğine, tahvil piyasası fonlarından çıkışın ise 2 milyar dolara gerilediğini gösteriyor. Geçen yıl gelişen ülke hisse senedi ve tahvil piyasası fonlarından 14'er milyar dolar çıkış olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)