BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülke piyasaları gergin----

Gelişen ülke piyasaları gergin

Gelişen ülke piyasaları gergin
19 Şubat 2014 - 09:37 www.finansgundem.com

Ukrayna ve Tayland'daki eylemler, Rusya ve Brezilya piyasalarındaki satış baskısı, gelişmekte olan ekonomilere yönelik endişeleri yeniden artırdı

Ukrayna'daki gerginlik başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelere yönelik artan endişeler kurda da yukarı hareketi tetiklerken, piyasalar ekonomistler toplantısı ve dış gelişmeleri izleyecek.

TCMB'nin ekonomistlerle gerçekleştireceği toplantı saat 10:00'da başlayacak. Öte yandan saat 15:30'da ABD yeni konut inşaatları, inşaat ruhsatları, ÜFE ve çekirdek ÜFE verileri açıklanacak.

Piyasalar ayrıca bu akşam saatlerinde açıklanacak olan FOMC tutanaklarını bekliyor.

Ukrayna'da dün yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 20 kişinin ölmesinin ardından, polis başkent Kiev'deki bir meydanda toplanan göstericilere bu sabahın erken saatlerinde müdahale etti.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, Ukrayna ve Tayland'daki eylemler, Rusya ve Brezilya piyasalarındaki satış baskısı, Türkiye ve Macaristan'daki faiz kararları gibi gelişmelerin izlendiği piyasalarda gelişmekte olan ekonomilere yönelik endişelerin dün itibariyle yeniden tırmanışa geçtiğini söyledi.

Piyasaların bugün ekonomistler toplantısı ve dış verileri takip edeceğini söyleyen Keresteci, "Gelişmekte olan ülkeler üzerindeki sis tabakası nedeniyle bugünkü işlemlerde bir miktar satışlara sahne olması olası görünüyor.

Dolar/TL 50 günlük ortalamanın altına dün de inemedi (dün itibariyle 2.1750). Kurun son birkaç gün içerisinde düşüş eğilimini sonlandırıp yataya girmesi teknik olarak dikkat edilmesi gereken bir husus. Yeni bir iyimserlik dalgası olmaksızın, TL'de daha fazla değerlenme zor görünüyor. Dolayısıyla 2.1750'nin altına inemeyen kurun 2.20'ye varan bir tepki yükselişi kaydetme ihtimali zayıf olmayabilir" dedi.

Dün saat 2.1768/2.1770 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.19 seviyesinde.

Euro 7 haftanın zirvesinde

Euro bugün dolar karşısında yedi haftanın en yüksek seviyesinde işlem görürken, ABD'de açıklanan zayıf ekonomik veriler ve yabancı yatırımcıların ABD varlıklarında yoğun satış yaptığı yönündeki haber doları olumsuz etkiledi. Dolar karşısında bugün bir ara yaklaşık yedi haftanın en yükseği olan 1.3773'ü gören euro ise 1.3761 EUR= seviyesinde yatay işlem gördü.

Piyasada da Fed'in Ocak ayı toplantısının bugün açıklanacak tutanakları bekleniyor. İşlemciler piyasadan dün fon çeken Çin merkez bankasının tavrını da yakından izliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)