Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Morgan Stanley, Çin'in büyüme risklerinin sadece yuan üzerinde değil, aynı zamanda zayıf küresel ekonomi üzerinde de baskı yarattığına dair endişeleri işaret ederek gelişmekte olan piyasa para birimlerinde düşüş yaşanacağı görüşüne dönüş yaptı.
James Lord liderliğindeki Morgan Stanley stratejistleri, gelişmekte olan piyasa para birimleri için "nötr" olan duruşlarını değiştirmelerinin ve kısa pozisyon almalarının nedeni olarak, offshore yuandaki zayıflığı ve Çin'deki makro zayıflığın gelişmekte olan piyasaların geri kalanına da yayılması riskini gösterdiler.
Morgan Stanley stratejistleri, Asya para birimlerinin, özellikle Singapur doları, baht, won ve ringgit'in Çin'deki büyümenin yavaşlamasına en çok maruz kalan para birimleri olduğunu, rupi ve Türk lirası gibi gelişmekte olan piyasalardaki emsallerinin ise daha iyi konumlandırılabileceklerini yazdı.
Yayınlanan nota göre, ticaret bağlantıları ve tahvillerinin offshore yuanın performansına ne kadar duyarlı olduğu göz önüne alındığında, Panama, Zambiya, Angola ve Ekvador, zayıflayan bir Çin ekonomisine karşı en büyük aşağı yönlü riske sahip olabilir.
"Kısa vadede Çin'in görünümüne yönelik duyarlılıkta önemli bir toparlanma beklemiyoruz," diye yazan stratejistler, düşük özel sektör güveni, emlak sektöründeki borçlanma ve borçtan demografiye kadar uzun vadeli sorunları gerekçe gösterdi.
Morgan Stanley, yuanın zayıflayacağını öngören tek Wall Street bankası da değil. Goldman Sachs Group Inc. de Danny Suwanapruti liderliğindeki stratejistler tarafından yazılan bir nota göre, yuandaki zayıflığın zayıf ihracat, durgun iç tüketim ve deflasyonist baskılarla genişlemesini bekliyor.
Ancak Goldman Sachs, Çin Merkez Bankası'nın destek önlemlerinin yuanın değer kaybının hızını azaltacağını söyledi ve "Piyasadaki en önemli endişelerden biri, zayıf CNY'nin önemli miktarda sermaye çıkışına yol açıp açmayacağı. Ancak döviz rezervleri yüksek, ticari bankaların dış varlıkları artırıldı ve PBOC sermaye çıkış kanallarını sıkılaştırdı" değerlendirmesini yaptı.
Gelişen ekonomiler enflasyon krizinden kârda mı çıkacak?
Gelişen ekonomilerin para birimlerinde boğa piyasası
Gelişen ekonomilerde devalüasyon riski
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.