BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGeleceğin Bankacısı!----

Geleceğin Bankacısı!

Geleceğin Bankacısı!
17 Aralık 2015 - 11:51 www.finansgundem.com

Uluslararası danışmanlık şirketi EY, “Küresel Bankacılık Görünümü 2016 - Yeteneğin Dönüşümü: Geleceğin Bankacısı” raporunu açıkladı

Uluslararası danışmanlık şirketi EY, teknolojik gelişmelerin önümüzdeki yıllarda bankaların işgücü kullanımını ve iş modellerini nasıl bir dönüşüme götüreceğine ilişkin “Küresel Bankacılık Görünümü 2016 - Yeteneğin Dönüşümü: Geleceğin Bankacısı” raporunu açıkladı. Rekabetin arttığı küresel pazarda sektörün geleceğine dair öngörüler sunan raporun sonuçlarına göre, bankacılığın teknolojiye, operasyon modeline, ürün ve süreçlerine bağlı dönüşümü, ancak çalışanlara odaklı bir şekilde gerçekleşecek. Geleneksel rollere sahip bankacıların sayısı azalırken, yeni roller ile birlikte görev tanımları da temelden değişim gösterecek.

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Finansal Hizmetler Sektör Lideri Selim Elhadef konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bankalar, önümüzdeki yıllarda işgücü ihtiyacının niteliği ve işgücünün kullanımında teknolojik gelişmelere bağlı olarak temel değişimler yaşayacak. Bu değişimler, sektör genelinde kârlılık baskısının artığı ve düzenlemelerin sıkılaştırıldığı günümüzde önemli bir farklılaşma alanı olacak. Özellikle bilgi teknolojileri ve mühendislik ile ilgili vasıfların bankacılık işgücünde her alanda ön plana çıkacağını öngörüyoruz. Bankaların yetenek havuzlarını bu yönde revize etmeleri, kurumsal gücün temelini güçlendirecektir. Küresel finansal krizin ardından kârlılığı artırmaya yönelik benimsenen stratejiler, ancak teknolojinin işgücü kullanımı üzerindeki etkisi tamamıyla özümsendiğinde bankalar için somut getiriler sağlayacaktır”
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KORUMA SİGORTA17 Aralık 2015 12:12

    Bu yazıdan anladığımız ; Geleceğin bankacılığında satış konallarından insan yerine teknolojinin ön planda olacağı, bu teknolojiyide kullanıp, yorumlayabilecek sayısal zekası daha gelişmiş bir kadroya ihtiyaç duyulacağıdır. Açıkcası önümüzdeki dönemde banka şubeleinde insandan çok makine göreceğimizi, ilişki yönetimi ile yapılan müşteri ihtiyacını belirleme yönteminin artık sayısal verilerin analizi ile yapılacağı sonucudur. Bu sektördeki İK bağımlılığını azaltacak dolayısıyla istihdam düşme eylimi hızlanacaktır. Mevcut sektör çalışanlarının bu stretejiye uyması oldukça zor, zaman içerisinde elenecektir. Ayrıca müşteri profilimiz bu yapıya uymasıda zaman alacaktır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bankacılık hizmet kanalları çok değişecek görünüyor..