BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGediz Üniversitesi'nden FETÖ/PDY açıklaması----

Gediz Üniversitesi'nden FETÖ/PDY açıklaması

Gediz Üniversitesi'nden FETÖ/PDY açıklaması
18 Nisan 2016 - 21:02 www.finansgundem.com

Gediz Üniversitesi Senatosu, "FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır." açıklamasında bulundu.

Gediz Üniversitesi Senatosu, milli güvenliği tehdit eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile üniversitenin dolaylı da olsa ilişkilendirilmesinden büyük üzüntü duyduklarını" bildirerek, "FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır" açıklamasında bulundu.

Gediz Üniversitesi Senatosunca yapılan ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile senato üyelerinin isimlerinin yer aldığı yazılı açıklamada, üniversitenin adının FETÖ/PDY ile anılmasından duyulan rahatsızlık nedeniyle bazı hususların kamuoyuyla paylaşılmak istendiği bildirildi.

Gediz Üniversitesi yönetiminin devlete, millete ve milli değerlere sımsıkı bağlı bilim insanlarından oluştuğu ve kamu tüzel kişiliğine haiz üniversitenin yararları doğrultusunda hareket ettikleri aktarılan açıklamada, "Bunun dışında ne farklı bir gündemimiz ne de farklı bir ajandamız oldu, Gediz Üniversitesinin dışında başka bir kaygımız ve tasarrufumuz hiç olmadı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Devletimizin ilgili kurumları tarafından 'legal görünümlü illegal örgüt' tanımı yapılan söz konusu yapıyla bizlerin hiçbir bağı bulunmamaktadır. Öz geçmişlerimiz ve sicillerimiz ortadadır.

Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde milli güvenliğimizi tehdit eden, FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır. Bu kapsamda devlet kurumlarımızın destek ve yardımlarını da bekliyoruz. Üniversitemizin tüm bu olumsuzluklardan arınmış bir bilim kurumu olarak yoluna devam etmesini gönülden arzu ediyor, bu uğurda çalışmayı şiar edindiğimizi önemle bildiriyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)