BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGece yarısı zirveleri BİST'i zıplattı----

Gece yarısı zirveleri BİST'i zıplattı

Gece yarısı zirveleri BİST'i zıplattı
14 Haziran 2013 - 09:42 www.finansgundem.com

BİST yurt içindeki protestoların sonlanmasına yönelik beklentilerle hızlı yükseldi

Gelişmekte olan piyasalardaki olumlu seyir, ABD'de dün açıklanan güçlü veriler sonrası piyasalardaki yükseliş ve Gezi Parkı protestolarının sonlanmasına yönelik atılan adımlar piyasalara olumlu yansıdı.
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne önceki kapanışa göre 1.539,78 puanlık yükselişle 78.028,38 puandan başladı.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,01 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 2,31, holding endeksi yüzde 2,21 oranında yükseliş kaydetti.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı protestoları konusunda dün geç saatlerde Taksim dayanışmasından bir heyet ve bazı sanatçılardan oluşan bir grupla bir araya gelmesinin ardından AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkında herhangi bir tasarrufta bulunulmayacağını açıkladı.
Asya borsaları, ABD'de dün açıklanan güçlü veriler sonrası Wall Street'te gerçekleşen yükselişin ardından bugün toparlanarak bulunduğu son ayların en düşük seviyesinden yükseldi. Ancak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek haftaki toplantısı öncesinde yatırımcıların tedirginliği devam ediyor.
Analistler, bugün ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin küresel piyasalarla birlikte yön üzerinde belirleyici olacağını belirterek, endeksin teknik olarak 78.000 puan üzerinde tutunması durumunda pozitif görünümün artacağını kaydediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)