Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya’nın devlete ait doğalgaz şirketi Gazprom, Interfax haberine göre boru hattı ile Avrupa ülkelerine ilettiği doğalgazın yanı sıra sıvılaştırılmış doğalgazda da ruble ödeme istemeye hazırlanıyor.
Dünya'dan Hilal Sarı'nın Rus haber ajansı Interfax'a dayandırdığı haberine göre, Gazprom’un kıdemli yöneticilerinden birinin kaynak gösterildiği haberde, önerinin Gazprom’un birim yönetici yardımcısı Kirill Polous tarafından yapıldığı aktarıldı.
Rusya geçtiğimiz hafta Batı ittifakının yaptırımlarına misilleme olarak Shell’in yanı sıra Japon Mitsui ve Mitsubishi’nin de toplamda yüzde 50’ye yakın hissesinin bulunduğu Sakhalin-2 LNG tesisindeki operasyonlara el koymuştu. Rusya küresel LNG tedariğinin yüzde 8’ine denk gelen yıllık 40 milyar metreküp sürep soğutulmuş doğalgaz üretimi yapıyor ve bu üretimin büyük bir kısmı Shakalin-2 ile Rusya’nın en büyük LNG tesisi Yamal LNG’den geliyor.
İspanya önemli LNG alıcılarından
Boru hattı doğalgaz satışlarının aksine, Rusya’nın LNG satışlarının büyük bir kısmı Asya’ya. Avrupa’da ise İspanya Rus LNG’sinin en önemli alıcılarından. Rusya 2021 yılında LNG ihracatından 7,3 milyar dolar gelir elde etti. Boru hattı doğalgazından elde ettiği ihracat geliri ise 55,5 milyar dolardı.
Avrupa'da fiyatlar yüzde 10 yükseldi
Haberin ardından Avrupa gösterge doğalgazı TTF yüzde 10’a yakın yükselişle 163 Euro/mwh düzeyini de aştı.
Doğalgaz fiyatlarındaki yükselişlte Norveç’te enerji sektörü çalışanlarının grevi de etkili. Grevin Norveç’in doğalgaz üretimini yüzde 13 oranında düşürmesinden endişe ediliyordu.
Avrupa'nın doğalgaz depolarındaki doluluk oranı yüzde 60'a çıktı
Avustralya, Rusya’da altın ithalatını yasaklayacağını açıkladı
Türkiye, Rusya'dan ucuz petrol mü alıyor?
Rusya'nın altın ve döviz rezervleri 3,8 milyar dolar arttı
Rusya'nın Çin'e kömür sevkiyatı artıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.