BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazeteci Tolga Şardan tutuklandı----

Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı
01 Kasım 2023 - 20:06 www.finansgundem.com

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Ekim 2023 günü bir  internet haber sitesinde Tolga Şardan tarafından kaleme alınan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazı içeriğinde TCK'nın 217/A maddesinde düzenlenen "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte söz ve beyanlar bulunduğu gerekçesiyle resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan Şardan, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

CHP'Lİ VEKİLLER SUİÇMEZ VE KONURALP AÇIKLAMA YAPTI

Gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasının ardından CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve CHP Ankara Milletvekili Onur Konuralp basın açıklaması yaptı.

"TUTUKLAMA KARARI SİYASİDİR"

CHP'li Suiçmez, Türkiye'de artık adaletin koktuğunu belirterek, alınan tutuklama kararının hukuki olmadığını söyledi. Suiçmez, "Alınan karar, siyasi bir karardır. Artık Türkiye'de yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu söylemek mümkün değildir" dedi.

CHP'li Konuralp ise tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın gazeteciliğin evrensel ilkelerine uygun olarak mesleğini yürüttüğünü belirtti.

"BU KARARDAN DERHAL DÖNÜLMELİDİR"

Gözaltı kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından "Bu karardan derhal dönülmelidir." mesajını paylaşmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muammer 02 Kasım 2023 09:17

    yargı gayet bağımsızdır..İstiklal mahkemelerini unutmadık..saplantılı laik zihin fukaraları ..sizin mahalleye adalet gelince hoşunuza gitmedi mi? 80 senedir zulümle yaşayan dindar insanların çilesini yaşamak lazım..Allahın da bir adalet sistemdi var..tadın şimdi azabı