Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gayrimenkulcüler yabancılara konut satışını artırmak ve tanıtım ağını genişletmek için Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği’ni kuruyor. İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin bu yıl yabancıya 6 milyar dolarlık satış yaptığını, oysa potansiyelinin çok daha büyük olduğunu belirtti. Akbal dernek için başvurularını yaptıklarını yakın zamanda resmi onayı da alacaklarını ifade etti. Konferansta konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da gayrimenkul sektörü için 2020’nin daha hareketli geçeceğini söyledi.
Durbakayım, “2019’da yüzde 94’lerden yüzde 68’lere kadar gerileyen inşaat sektörüne güven endeksi tekrar yükselme eğiliminde. 2020’de çarklar yeniden dönüyor. İstihdam sayısını 2.5 milyona çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. Gayrimenkulcüler yabancılara konut satışında turizmcileri örnek aldı. Tanıtım ağını genişletmek ve devlet desteğini arkasına almak isteyen yeni nesil inşaatçılar bu amaçla Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği’ni kurdu.
Bu yıl 8’incisi yapılan İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin bu yıl yabancıya 6 milyar dolarlık satış yaptığının oysa potansiyelinin çok daha büyük olduğunu söyledi. Akbal. “Yaptığımız çalışmalar en az 20 milyar dolarlık bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Ancak Türkiye’de genel algı topraklarımızı yabancıya satıyoruz şeklinde. Halbu ki ABD yabancıya her yıl 157 milyar mülk satıyor. Bu rakam İngiltere’de 4050 milyar pound civarında. İspanya’da ise yabancıya bize yakın konut satışı yapılırken, elde ettiği gelir bizim iki katımız kadar. Bunun biran önce bizim lehimize dönmesi gerekiyor” diye konuştu.
Resmi onay bekleniyor
Bu rakamı yükseltmek için dernekleşme yoluna gittiklerini belirten Ömer Faruk Akbal, bu amaçla dernek kurduklarını söyledi. Akbal, başvurularını yaptıklarını yakın zamanda resmi onayı da alacaklarını ifade etti. 12 kurucu üyesi olacak derneğin, ağırlıklı yapısı da genç müteahhitlerden oluyor. Bu ekip Türkiye’nin gayrimenkul pazarını yurtdışına tanıtmak için örgütlü yapısıyla birer elçi gibi çalışacak. Var olan mevcut pazarlarda etkinlik arttırılırken bir yandan da yeni pazarlar bulmak için çeşitli çalışmalar yapılacak. Ayrıca devletle daha koordineli çalışıp, tanıtım katkısı almayı planlıyorlar.
Çarklar hızlanacak istihdam artacak
İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, gayrimenkul sektörü için 2020’nin daha hareketli geçeceğini söyledi. Bu yıl 2019’dan alınan derslerin etkisiyle yapılan düzenlemelerin olumlu sonuçlarını göreceklerini ifade eden Durbakayım, “2019’da 94’lerden yüzde 68’lere kadar gerileyen inşaat sektörüne güven endeksi tekrar yükselme eğiliminde. 2020’de çarklar yeniden dönüyor. Böylelikle daha önceki yıllarda yakaladığımız 2.2 milyon istihdam sayısını aşarak bu yıl bu sayıyı 2.5 milyona çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.