Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Piyasa değerleriyle, müteahhitlerin aktiflerindeki defter değerlerinin birbiriyle dramatik ölçüde farklılık gösterdiğini belirten BTSO 54. Komite üyesi İsmail Duyar sektörün ‘değer barışı’ talebi olduğunu belirtti.
Yeni Evim kampanyasının sektörde ve toplumda bir heyecan oluşturduğunu belirten BTSO 54. Komite üyesi ve Çınar Taşınmaz Değerleme ve Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Duyar, “Ancak heyecanın karşılığını ne yazık ki piyasada tam anlamıyla istediğimiz gibi bulamadık. Çünkü piyasada satışa arz edilen konutların piyasa değerleriyle müteahhitlerin aktifl erindeki defter değerleri birbiriyle dramatik ölçüde farklı. Bu farklılık ciddi manada gelir vergilerine yol açtığı için müteahhitlerimiz, emlakçılarımız konutları ne yazık ki son kullanıcıya ulaştırmakta güçlük çekiyorlar. Bu konu ciddi anlamda gayrimenkul sektörünün önünde bir engel olarak görünüyor. Ancak bu etki sadece gayrimenkul sektörüyle sınırlı kalmıyor. Bir inşaatta 250 alt sektöre istihdam sağlanıyor. Boyacısından, sıvacısına, nakliyecisinden, elektrikçisine pek çok kişi burada faaliyet gösteriyor. Onun yanı sıra bitmiş bir dairede taşınırken mobilyasından ev tekstiline pek çok sektör hizmet alıyor” dedi.
ekonomim.com'dan Ali Şahin'in haberine göre; Yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi adına talepleri olduğunu belirten Duyar, “Türkiye’de gayrimenkul değerlemesiyle ilgili bir çalışma yapılıyor. 'Değer barışı' konusunu gündeme getireceğiz. ‘Değer barışı nedir?’ derseniz Firmaların aktifinde yer alan gayrimenkullerin defter değerlerinin, piyasa değerleriyle bir defaya mahsus gelir vergisinden muaf tutularak eşitlenmesi halidir. Bunun olması sadece inşaat sektörünü, emlakçı ve müteahhiti ilgilendirmemektedir. Bugün bir özel okul bir yemekhane işletmecisine kadar herkes bir gayrimenkule dayanmak zorundadır. Ve aktifinizdeki gayrimenkullerin gerçek değerini göstermemesi bir sanayici için de sizin gerçek büyüklüğünüzü bankalara, müşterilere, üçüncü şahıslara ifade edemediğiniz anlamına geliyor. Bu bizim hem ihracatımızı hem de iç pazardaki hareketlerimizi daha canlandıracak bir faaliyet konusudur” ifadelerini kullandı.
Konuyla alakalı hem Hazine Maliye Bakanlığına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen raporlar olduğunu belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Bu konu özellikle bozulan bilançoların düzeltilmesi açısından da çok kıymetli. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız” dedi.
Ofis gayrimenkullerinde devrim
Gayrimenkul sektöründe dipten dönüş
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.