Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu yıl 10. Yılını kutlayan “Garanti Anadolu Sohbetleri”nin 83. Toplantısı Burdur’da yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Burdur’un mermercilik, hayvancılık, turizm başta olmak üzere sosyal ve ekonomik gelişme alanları, uzman konuşmacıların katkısıyla farklı boyutlarda tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.
Burdur’un farklı iklim, kültür ve arkeolojik dönem uygarlıklarının buluştuğu bir kavşak olduğunu söyleyen Karadere, “Bu değerli tarih mirasını ve doğal güzellikleri alternatif turizm yöntemlerini de göz önüne alarak ekonomiye katmanın yollarını aramalıyız” dedi. Mermer yataklarının bölge açısından önemli bir zenginlik olduğunu hatırlatan Karadere, katma değeri yüksek olan işlenmiş mermer üretimine ağırlık verilmesinin ekonomik fayda ve doğal kaynakların akılcı kullanımı açısından önemine dikkat çekti.
TÜRKİYE’DE İLK 10 ARASINDA
Burdur’un hayvancılık konusunda da önemli fırsatlar sunduğunu söyleyen Karadere şöyle devam etti: “140 bin kültür sığırı ve günlük 800 ton süt üretimiyle, Türkiye’de ilk 10 arasında yer alan Burdur, hayvancılık konusunda da önemli fırsatlar sunuyor. Garanti Anadolu Sohbetleri’nin, doğal kaynakları, tarihi, kültürel zenginliği ve sosyal dokusuyla ilham veren bu güzel kente, somut katkılar ve vizyoner açılımlar sağlamasını diliyoruz.”
Toplantının konuşmacılarından Tureks Mermercilik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cavit Turunç, katma değeri yüksek işlenmiş mermer üretimine ağırlık verilmesi, mermerin bir tasarım ürünü olarak değerlendirilmesi başlıklarından yola çıkarak, katılımcılara Burdur’da mermerciliğin gelişme alanlarını anlattı.
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, hayvancılık ve süt sığırcılığı alanında Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alan Burdur’un bu alanlarda sahip olduğu fırsatları ve sektörün sorunlarını ele aldı. Ardından, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, Burdur’un doğal, kültürel, arkeolojik zenginliklerine dikkat çeken bir konuşma yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında Burdur’un bugününe ve geleceğine dair yorum ve analizler yaptı.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik kente ilişkin değerlendirmelerde bulundular.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.