Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ve Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle 1-2 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek “Kadın Tedarikçiler Forumu”na destek veriyor. Kadın girişimcilere uluslararası pazarlarda yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla düzenlenecek etkinliği tanıtmak için, 8 Mart 2016 Salı günü Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nde Kadın Girişimcilerin Yeni Pazarlara Açılımı başlıklı bir toplantı gerçekleştirildi. Etkinliğe, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ve ITC İş ve Kurumsal Destek Birim Müdürü Aicha Pouye katıldı.
Toplantıda söz alan TİM Genel Sekreter Yardımcısı Medine Atay Ergin, kadın girişimcilere uluslararası pazarlar ve trendler hakkında bilgi verdi. “Yeni Pazarlara Açılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” panelinin katılımcıları Galatasaray Üniversitesi Muhasebe – Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / İşletme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Volkan Demir, Garanti Bankası Dış Ticaret Danışman Yahya Kütükçü ve WeConnect International Türkiye Temsilcisi Nilay Çelik kadın girişimcilerle dış ticaret konusunda faydalı bilgiler paylaşırken 2015 Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması Birincisi Mevlüde Uygun kadın deneyimlerini aktardı.
Açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, kadın girişimciliğini ayrı bir segment olarak ele aldığımız 2006 yılından bu yana, çalışmalarımızı, finansman yönetimi, cesaretlendirme ve eğitim olmak üzere 3 temel alanda yoğunlaştırdık. Bugün geldiğimiz noktada kendimize 4. bir temel belirleyerek, kadın girişimcilerin yeni pazarlara açılması ve uluslararası ağlara katılması için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz Mayıs ayında, kadın girişimcilerin tedarik zincirine katılması için kurulan global oluşum WeConnect International’a Türkiye’den üye ilk banka olarak, bu yöndeki çalışmalarımıza başladık. Bu yıl ise kadın girişimcilerimizin işleriyle dünya pazarlarına açılması veya etkinliğini artırması amacıyla Kadın Tedarikçiler Forumu’na destek veriyoruz. Toplantının bu yıl Türkiye’de yapılmasının, girişimci kadınlarımız açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Özellikle tekstil, turizm ve bilişim teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin, ulusal ve uluslararası satın alma yetkilileriyle bir araya gelmesinin, çok büyük fırsatlara kapı açacağını düşünüyoruz.” dedi.
KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ise “Turizm, tekstil ve bilişim alanında sahibi kadın olan 350 şirketin katılarak ürün ve hizmetlerini yurtdışına satmalarını ve bunun sonunda en az 10 milyon dolarlık iş hacmi yaratma hedefiyle yola çıktık. KAGİDER olarak hedefimiz kadın girişimcilerin işlerini büyüterek dünya pazarlarına açılmasına destek olmak, ülke ekonomisine de katkı sağlamak. Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi’nin her yıl başka bir ülkede düzenlediği Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu’nu bu yıl KAGİDER ve ITC olarak Türkiye’de 5.sini düzenliyoruz. Foruma başvurular açıldı. Bu hedefe ve daha fazla kadına ulaşmak, kadın girişimcileri foruma daha iyi hazırlamak üzere bugün bir araya geldik. Tüm kadın girişimcileri www.intracen.org/wvef/turkish-version/ adresinden ya da www.kagider.org adresinden formu doldurmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan ITC İş ve Kurumsal Destek Birim Müdürü Aicha Pouye de konuyla ilgili olarak; “Kadınların ekonomiye katılımının, herkesin öncelik vermesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Son derece önemsediğimiz Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu’na İstanbul’un ev sahipliği yapmasından da ayrıca mutluyuz. Bu organizasyonu, bölgedeki devletler ve şirketler açısından daha çok sayıda kadını ticari hayata dahil edeceği için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.