Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilirlikle ilgili iki önemli girişimine dahil oldu. Sürdürülebilir Kalkınmaya Bağlılık Sözleşmesi’ni imzalayan Garanti, BM örgütüyle global finans sektörü arasında kurulan en büyük ortaklığı temsil eden “Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi”nin (UNEP FI) ülkemizdeki ikinci üyesi oldu. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ne üye ilk banka olan Garanti, BM’nin Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak, Küresel İlkeler Girişimi’nin (UN Global Compact) üyeleri arasına katıldı.
Garanti’nin, toplum için değer yaratma sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade eden Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, değer yaratırken bugünün ve yarının ihtiyaçlarını gözeterek, sürdürülebilirlik çalışmalarını çevreyi koruma, sosyal standartları artırma ve kurumsal yönetim alanında gerçekleştirmeyi ilke olarak benimsediklerini belirtti. Özen, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak, hükümetlerin olduğu kadar iş dünyası ve bireylerin de ortak yükümlülüğü... Başta çalışanlarımız, müşterilerimiz ve içinde yaşadığımız toplum olmak üzere, tüm paydaşlarımızın beklentileri doğrultusunda, kararlı ve duyarlı adımlarla ilerliyoruz. Her şeyden önce, sürdürülebilirlikle ilgili farklı konularda kendimizi eğitmeye, gelişmeleri izleyerek yeni yaklaşımlar konusunda bilgilenmeye çalışıyoruz.” dedi.
Sürdürülebilirlik konusunu, sosyal, ekonomik ve çevresel olmak üzere tüm eksenleriyle irdeleyecek sistematik bir çalışma yürüttüklerini belirten Özen, “2009 yılından bu yana, dünyanın en kapsamlı ve prestijli çevre projesi olarak kabul edilen Karbon Saydamlık Projesi’ne katılıyoruz. 2010’da bankamızın bünyesinde bir Sürdürülebilirlik Komitesi ve komiteye bağlı olarak tam zamanlı çalışan bir Sürdürülebilirlik Ekibi oluşturduk. Çevresel kredi politikalarımızı ve sektörel ilkelerimizi belirledik. Çevre yönetim sistemlerimizi kurduk, şube ve ofislerimizdeki enerji tüketimini en aza indirgeyecek çalışmaları başlattık. Hedefimiz, sürdürülebilirliği kurum kültürümüzün ana bileşenlerinden biri haline getirmek.” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.