BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGaranti'de isim kavgası mahkemelik oldu----

Garanti'de isim kavgası mahkemelik oldu

Garanti'de isim kavgası mahkemelik oldu
28 Ağustos 2009 - 08:18 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, kendi adını çağrıştırdığı gerekçesiyle fatura tahsilatı yapan 'Garanti Online Fatura (GOF)' şirketine isim hakkı davası açtı.

28.08.2009 | Sevda Yüzbaşıoğlu | Haber / Referans Garanti Bankası ile Türkiye'de 224 şubesi olan Ankara merkezli Garanti Online Fatura (GOF), isim kavgasına tutuştu. Banka "Garanti" isminin kendisini çağrıştırdığı gerekçesiyle ihtar çekerken, GOF da 'ihtardan rencide olduk' diyerek karşı atağa geçti. Garanti Online Fatura kurucusu ve Genel Müdürü Tarık Yılmaz, "Bize ihtar çekmeleri nedeniyle, rencide olduğumuz için onlara dava açtık. Ardından onlar da bize dava açtı. Karşılıklı davalar sürüyor. Delil toplama safhası devam ediyor. Şu anda bankayla çalışmıyoruz. Garanti kelimesi kimsenin tekelinde değil" dedi. Garanti Bankası ise konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek sorulara yanıt vermedi. GOF, 2006 yılından beri sigorta, araç kiralama ve kredi kartı başvurularının yanı sıra uydu yayını, elektrik, su, doğalgaz gibi 20 çeşit ödeme konusunda hizmet veriyor. Karşılıklı davalar sürüyor "Garanti" kelimesinin direkt bankayı çağrıştırsa da beynelmilel bir kelime olduğunu savunan Yılmaz, "Ben bunu faturanın garanti ödenebileceği anlamında kullandım. Hatta internet sitesi hazırlanırken bana sorulmadan yeşil tasarlanmış, hemen müdahele ettim, açık maviye çevirdim" diye konuştu. Garanti Bankası'nda bir hesap açtıklarını ancak bankanın "Sizin adınız Garanti, hesabınızı kapatacağız" tepkisiyle karşılaştıklarını anlatan Yılmaz, "Bir daha bizi bu şekilde rencide etmeyin, siz bankasınız, biz fatura tahsilatı yapmak için bayiler veren bir kuruluşuz. Tamamen farklı kulvarlarlardayız" diyerek dava açtıklarını söyledi. Yılmaz, "Şirketimizin adı Garanti Fatura Ödeme Sistemleri ve Garanti Online Fatura. Bu bizim patentli ismimiz" dedi. İşsiz kalan bayilik aldı Halen 224 olan şube sayısını yıl sonuna kadar 1.000'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, şubelerinde günlük 100 ila 200 arasında işlem yapıldığını söyledi. Yılmaz, GOF şubelerinden bugüne kadar 700 bin kişinin faturasını taksitle veya nakitle ödediğini dile getirdi. Günde ortalama 30 kişiden başvuru talebi aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Özellikle bu yıl işsiz kalan ve kendi işini kurmak isteyen beyaz yakalılardan büyük talep aldık. Bu sayede de geliştik" dedi. Franchise bedeli ve yatırım toplamının kişiye maliyetinin yaklaşık 32 bin TL olduğunu anlatan Yılmaz, ayrıca 5 bin TL de bankada blokaj miktarı olması gerektiğinin altını çizdi. Garanti Barter, bankadan izin aldı Garanti Online Fatura ile isim hakları nedeniyle davalık olan Garanti Bankası, barter şirketi Garanti Barter'a ise yazılı izin verdi. Garanti Bankası'ndan izin aldıklarını belirten Garanti Barter Genel Müdürü Birbey Ergün, "Biz bu konuda sorun çıkmaması için şirketimizi kurarken bankadan yazılı izin aldık. Ayrıca tamamen farklı kulvarlarda olduğumuz için sorun çıkması olasılığı daha azdı" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)