Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
1,6 milyondan fazla esnaf, KOBİ ve ticari müşterinin kullandığı Garanti BBVA Mobil ve İnternet’te; açık bankacılık, GKS, limit, risk, teminat ve kefil bilgilerini görüntüleyebilme, üye işyeri başvurusu ve sözleşmelerini onaylayabilme, maaş kurum tanım ve değişikliği, kredisiz hayat sigortaları talimatlarını dijital onaya gönderebilme, İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) oluşturma ve görüntüleme, teminat mektubu başvurusu, e-Defter veri paylaşımı entegrasyonu gibi 1.000'e yakın hizmetten yararlanabiliyor.
Garanti BBVA’nın müşterisi olan KOBİ’lerin %88’i dijital kanalları aktif olarak kullanıyor. KOBİ’ler; havale, EFT, FAST, SWIFT gibi para transferleri, döviz alış ve satış, kredi kartı ve fatura ödeme gibi geniş kapsamlı finansal işlemlerin de yaklaşık %99’unu dijital kanallardan gerçekleştiriyor. Mobilden müşteri olma sürecinin başlamasıyla birlikte, şahıs firmaları için uçtan uca dijital bankacılık deneyiminde son adım da tamamlanmıştı. Garanti BBVA bu süreci, şahıs firmalarının uçtan uca güvenli, kolay ve sade şekilde deneyimleyebilmesi için tasarladı. Tüzel müşteriler için de bu deneyimi yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyor. Gelir/Gider Görüntüleme, yakın gelecekte yapacağı veya alacağı ödemeleri gösteren Nakit Akışı fonksiyonu ile Tahsil/Teminat Çekleri adımları yoğun şekilde kullanılan Garanti BBVA’nın KOBİ müşterileri bu menüleri 2022 yılında 110 milyondan fazla görüntüledi.
Açık bankacılıktan tüzel müşteriler de yararlanıyor
Garanti BBVA, bu yılın başında hayata geçen açık bankacılık düzenlemeleri kapsamında farklı farklı bankalardaki hesapları tek bir noktadan izleyebilmek ve bankalar üzerinden para transferi yapabilme gibi özellikleri müşterilerine sunmaya başladı. Bankanın esnaf, KOBİ ve ticari müşterileri, yalnızca başka bankalardaki hesap hareketlerini değil, aynı zamanda başka banka üye işyeri/POS hareketlerini ve hesaba geçecek POS tutarlarını da Garanti BBVA Mobil ve İnternet’ten görebiliyor. Bu hizmeti müşterilerine ilk sunan bankalardan olan Garanti BBVA, açık bankacılıkla müşterilerinin mali durumlarını daha kolay takip edip, yönetebilmesini, daha iyi bir deneyim yaşamasını ve zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.
Dijital kanallardan pek çok belge paylaşılabiliyor
Tüzel ve şahıs firmaları, Garanti BBVA dijital kanalları üzerinden GKS, limit, risk, teminat ve kefil bilgilerini görüntüleyebiliyor, üye işyeri başvurusu yapabiliyor; maaş sözleşmesi, maaş kurum tanım ve değişiklik formları, kredisiz hayat sigortası talimatları ile üye iş yeri sözleşmelerini de dijital kanallardan onaylayabiliyor. Aynı zamanda İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) düzenleyip, istediği zaman tekrar görüntüleyip yazdırabiliyor. Gelen/Giden SWIFT tutarlarını hesaba geçene kadar adım adım takip edebiliyor. Garanti BBVA kısa bir süre önce yine esnaf, KOBİ ve ticari müşterilerin hayatını kolaylaştıran e-Defter veri paylaşımı entegrasyonunu hayata geçirdi. Bankanın müşterileri böylece güvenle sakladıkları e-Defterlerini izin verdiği koşullarda güvenle ve kolayca sisteme yükleyebiliyor. Veri paylaşımı için e-posta trafiğiyle uğraşmak zorunda kalmıyor.
Mobil müşteri deneyiminin ana merkezi olarak konumlanıyor
Garanti BBVA’nın dijital kanalları üzerinden tüzel müşterilerine verdiği hizmetleri değerlendiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Son yıllarda şirketler de dijitalleşmeye daha fazla önem vermeye başladı. Buna bağlı olarak şirketlerin mobil bankacılığa daha fazla ilgi duyduğunu görüyoruz. Firma ölçeği büyüdükçe, internet bankacılığı kullanımı da artıyor. Dolayısıyla, geliştirme yatırımlarımızı sadece mobil bankacılık uygulamasına değil, internet bankacılığı tarafına da yapıyoruz. Mobili müşteri deneyiminin ana merkezi olarak konumlayarak, tüzel müşterilerimiz için de dijitalleşmede önemli adımlar atıyoruz. “KOBİ’ler tam güç ilerler!” sloganımızla, KOBİ’lerin yanında olmaya devam ediyoruz. Buradan hareketle, KOBİ’lerimizin hayatını kolaylaştırmak için dijital kanallarımızdaki ürün ve servisleri geliştirmeye devam ediyoruz." dedi.
Zaman içerisinde dijital kanallardan onaylanan belge setini geliştirmeyi hedeflediklerini aktaran Evlioğlu şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl sektörde ilk olarak, firmaların Genel Kredi Sözleşmelerini, firma limit ve riskleri ile Bankamızdaki teminatlarını görebilecekleri fonksiyonu internet bankacılığında devreye aldık. Ayrıca ticari kredilerin dijitalleştirilmesi çalışmalarımıza hız verdik ve BCH, Taksitli Ticari Kredi, Spot kredi, İnterbanka Endeksli Kredi, İskonto kredisi gibi ürünlerin dijital kanallardan sabit ya da değişken faizli kullanabilecekleri altyapıyı hazır hale getirdik. Tüzel müşteriler dahil, fiziki POS başvurusunun dijital kanallardan yapılabilmesini sağladık.”
KOBİ’ler için Karbon Ayak İzi Projesi geliştirildi
Evlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Finansal sağlık konusunda tüzel müşterilerimizin de finansal sağlığını iyileştirmelerine, finansallarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olacak çalışmalarımız devam ediyor. Bankamızın stratejik önceliği olan sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında Tüzel KOBİ Karbon Ayak İzi Projesi’yle karbon ayak izi hesaplaması, sektörel etki analizi ve sürdürülebilirlik bilgilendirmelerini mobil ve internet bankacılığından göstererek sürdürülebilirlik konusunda KOBİ müşterilerin de farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Böylece şirketler Garanti BBVA üzerinden yaptığı elektrik, su, doğalgaz ve akaryakıt harcamaları sonucunda oluşan karbon ayak izlerini görebilecek, son 12 aylık sonuçlarını karşılaştırmalı olarak inceleyebilecek ve sürdürülebilirlikle ilgili bilgilere aynı ekran üzerinden ulaşabilecek.”
Tüzel müşteriler için dijital kanallarda ürün çeşitliliği artacak
Garanti BBVA, ilerleyen dönemde tüzel müşterileri için ticari limit başvurusu, çek karnesi başvurusu gibi ürünlerle birlikte, uçtan uca maaş müşterisi olma gibi servisleri de dijital kanallarına taşıyarak ürün çeşitliliğini artırmayı, böylelikle firmaların istediği yer ve zamanda, ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlere, kesintisiz, ulaşma ve başvuru yapma imkânı sağlamayı hedefliyor. Dijital kanalların, sadece finansal işlemler için aracı değil, şirketlerin finansal bağışıklığına destek olan bir finansal danışman rolüne de sahip olması amaçlanıyor.
Garanti BBVA'dan finansal teknolojide ilk dijital girişim
Garanti BBVA’nın TL müşteri mevduatları, TL kredilerini aştı
Garanti BBVA, esnaf, KOBİ ve ticari firmalar için uçtan uca dijital oto kredisini başlattı
Kalite dürüstlük güven vicdan dünyadaki her türlü inancın üstündedir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.