BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası’nın şeffaflık gururu----

Garanti Bankası’nın şeffaflık gururu

Garanti Bankası’nın şeffaflık gururu
19 Mart 2015 - 15:34 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, “Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması”nda, bankacılık sektöründe ilk sırada yer aldı.

Garanti Bankası, yolsuzlukla mücadeleye liderlik eden küresel sivil toplum kuruluşu Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün (Transparency Internatıonal-TI) Türkiye kolu olarak faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin “Kurumsal Raporlamada Şeffaflık” araştırmasında, bankacılık sektöründeki en yüksek puanla ilk sırada yer aldı. Araştırma kapsamında, BİST-100 Endeksi’nde yer alan şirketler, “Yolsuzlukla Mücadele Programı”, “Organizasyonel Şeffaflık” ve “Ülkesel Raporlama” olmak üzere üç temel boyut altındaki 26 kritere göre değerlendirdi. Garanti Bankası, 3 temel boyutu kapsayan toplam puanlamada, bankacılık sektöründe ilk sırada yer alırken, tüm BİST-100 şirketleri arasında ise 2. sırada yer aldı. Kurumsal Raporlamada Şeffaflık araştırması, şeffaflık konusundaki standartların yükseltilmesi, yolsuzlukla mücadele politikalarının güçlendirilmesi, iş dünyasında bir farkındalık yaratılması ve Türk özel sektörünün şeffaflık seviyesinin belirlenerek iş dünyasının bu alanda ortaya koyduğu çabanın güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Şeffaflık, yolsuzlukla mücadele ve objektif raporlama gibi kavramlar, halka açık tüm şirketlerin, farklı paydaşlarına karşı en önemli sorumluluğu ve sürdürülebilirliğin temeli... Uluslararası Şeffaflık Derneği gibi oluşumların, bu sorumluluğu şirketlere hatırlatmak açısından önemli bir görev üstlendiğine inanıyorum. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, Garanti Bankası olarak, Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından gerçekleştirilen değerlendirmenin sonucunda, bankacılık sektöründe en üst sırada yer almamız, kurumsal raporlamada şeffaf uygulamalarımızın güzel bir yansıması. Dileğim, sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık anlayışımızın, önümüzdeki dönemde de sektörün yanı sıra halka açık tüm şirketlere örnek olması. Şeffaflık konusundaki çabamız ve işbirliğimiz, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda artarak devam edecek” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)