Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Garanti Bankası, KOBİ’leri desteklemek, ihtiyaç duydukları mentorluk ve eğitim gibi imkânları sağlamak üzere, TÜSİAD ve TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) işbirliğiyle yürütülen Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’ne (BORGİP) destek veriyor. Proje kapsamında, yerel firmaların temel finansman, satış, pazarlama ve aile işletmelerinde kurumsallaşma sorunlarına çözüm önerisinde bulunmak amacıyla, Elazığ’da, “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” konulu bir toplantı gerçekleştirildi. 26 Mayıs 2016 Perşembe günü yapılan toplantıya katılan Garanti Bankası Özel Kredi Tahsilatlarından Sorumlu Birim Müdürü Atilla Sütgöl, “Şirketlerimizi Büyütürken Temel Finansman Yönetimi” konusunu ele alarak KOBİ’lerin büyüme aşamasında finansman yönetiminde karşılaştıkları ortak zorlukları aktardı.
Projeyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “KOBİ Bankacılığı’nda ciddi bir birikime ve saha tecrübesine sahip olan Garanti Bankası, sunduğu zengin finansal ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin çözüm ortağı oluyor. Danışmanlık hizmetleriyle KOBİ’lere yol göstermeye, bilgi birikimiyle vizyonlarını güçlendirmeye çalışıyor. Garanti Bankası olarak, KOBİ’lere, ihtiyaç duydukları yatırım finansmansı, mentorluk ve eğitim gibi imkânları sağlamak üzere, Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’nde, TÜSİAD ve TÜRKONFED ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Garanti, KOBİ’lerin büyümelerinin önündeki engelleri tespit edecek proje kapsamında; mentorluk, danışmanlık hizmetleri, nitelikli insan kaynaklarına erişim, teknoloji kullanımını artırmaya yönelik danışmanlık, pazarlama, satış ve ihracat konularında destek sağlayacak.” dedi.
TÜSİAD ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise “BORGİP’in ana fikri bölgelerarası gelişmişlik farkını azaltmak. Projede özgün olan fikir, dışarıdan bir şey beklemek yerine, bölge insanıyla birlikte, o bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak. Bölgede yaptığımız pek çok toplantı neticesinde, KOBİ’lerin özellikle iki alanda eksikliğini tespit ettik. Birincisi; bir işi yapma, yürütme, büyütme becerisi için gereken bilgi, deneyim ve yönetim becerisi, ikincisi de bu işleri yapabilmek için gereken nitelikli insan kaynağının yokluğu. Projede, özellikle bu iki alanda KOBİ’lere destek olmayı hedefliyoruz. Ayrıca, ülkenin batısı ve doğusunda benzer sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tanışarak işbirliği yapabilmeleri için bir platform oluşturuyoruz. Bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının azaltılması ve bölgede refahın artması hedefiyle yola çıkan projenin en önemli ayaklarından biri, bölgede pilot çalışma yapıp, bu çalışmadan başarı hikâyeleri çıkarmak. Hikâyelerin başarıya ulaştıktan sonra yaratacağı çarpan etkisi ve kurulacak destek platformunun yardımıyla, kurumsal ve uzun vadeli bir yapıya dönüşüm sağlayabilmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
TÜSİAD-TÜRKONFED işbirliğiyle yürütülen BORGİP kapsamında, bölge kalkınma ajansları ve TÜRKONFED Bölgesel Federasyonları desteğiyle oluşturulan 1.000’e yakın firmanın yer aldığı havuz içinden, büyüme potansiyeli bulunan 100 firma seçildi. Bu firmaların temel ihtiyaç ve durum analizi, yönetim danışmanları tarafından yüz yüze yapıldı ve sonuç raporları paylaşıldı. Analiz edilen 100 firmadan, mentor desteği kapsamında değerlendirilmek üzere pilot olarak seçilen 26’sının, TÜSİAD ve TÜRKONFED üyesi mentorlarla bir araya geldiği toplantılar yapıldı. Mentorlar firmalara büyüme stratejileri ve genel yönetim konularında yol gösterdi, her firma yöneticisinin ihtiyaç duyduğu temel konularda deneyimlerin paylaşıldığı toplantılar düzenlendi. Kalan firmalara projenin diğer destek mekanizmalarından yararlanmaları için birer davet mektubu gönderildi.
Pilot çalışmadan elde edilen veriler doğrultusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden başlayarak ülke çapındaki tüm KOBİ’lere ulaşmayı hedefleyen projeyle; sanayinin büyümesine, yatırımların artmasına ve iş ortamının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.
La bu ülke bu pompacıya kadar düştü mü? Tayyip bey haklı bu ülkede kökten bir değişiklik lazım.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.