Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Trabzon'un Hayrat ilçesinde tarımla uğraşan Hami Hacıosmanoğlu, 2016 yılında 34 HG 2475 plakalı bir otomobil satın aldı. Hacıosmanoğlu'nun 3 yıl kullandığı aracına gitmediği İstanbul’da ücretli otoyol ve köprülerden kaçak geçtiği gerekçesi ile cezalar geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Hacıosmanoğlu’nun o tarihlerde İstanbul’da olmadığının tespiti üzerine, savcılık incelemesi başlatıldı. İncelemelerde kopyalanan plakanın, başka kişilerce bahse konu yollardan kaçak geçiş yaptığı saptandı. Bunun üzerine Hacıosmanoğlu'nun plakası, 61 ACY 559 olarak değiştirildi, ancak aynı cezalar gelmeye devam etti. Başına dert olan plakayı değişip, aracını garaja çektiği halde cezaların gelmeye devam ettiğini belirten Hacıosmanoğlu, satış yapamadığı için yeni araç almak durumunda kaldı. Toplamda 10 bin lirayı bulan cezalarla karşı karşıya kalan ve ceza sorununa çare bulamayan Hacıosmanoğlu, yeniden hukuki süreç başlatmaya hazırlanıyor.
‘Haraca bağladılar beni'
Yaşadığı süreci anlatan Hacıosmanoğlu, “Plakam savcılığın izni ile 34 plakadan 61 plakaya çevrildi. Ona rağmen 3 yıldır adıma cezalar gelmeye devam ediyor; haraca bağladılar beni. Başvurmadığım yer kalmadı. Savcılık İstanbul’a gelip dosyanızı orada takip edebilirsiniz dedi. Yine mahkemeye başvuracağım ama yıllardır bir sonuca ulaşamadım. Yardım istiyorum. Bu konu çözüme kavuşsun istiyorum. Önceki ceza uygulanan plakanın benim üzerimden düşmesi tescillenmesine rağmen bana cezalar gelmeye devam ediyor. Aracıma hak mahrumiyeti konuluyor. Aracımı satamıyorum. Borçları ödüyorum ama 6 ay sonra yeni bir borç geliyor" dedi.
‘Lanetli araç, psikolojimi bozdu'
Yaşadığı ceza sorunlarıyla 5 yıldır mücadele ettiğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Savcılık kararı olmasına rağmen cezalar adıma geliyor. Çaresiz kalınca başka bir araç aldım. Ama ona da haciz gelmesin diye arkadaşımın üzerine devretmek zorunda kaldım. Araç lanetli bir araç oldu benim için; psikolojimi bozdu. Ceza gelen plaka İstanbul’da dolaşıyor. Bu plaka sonuçta sahte bir plaka olarak tescil edilmiş. Nasıl trafikte dolaşabiliyor? Aracımla dışarıya çıkamıyorum. Diğer aracımı kullanıyorum” diye konuştu.
Dolandırıcılıkta yeni yöntem: Valilikten arıyoruz...
Samsun'da "ikiz plaka" kullanan sürücüye büyük ceza
Yabancı plakalı taşıtlara düzenleme geldi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.