BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGandi'nin yoldaşı şirket alacak----

Gandi'nin yoldaşı şirket alacak

Gandi'nin yoldaşı şirket alacak
02 Nisan 2012 - 07:49 www.finansgundem.com

Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesine damga vuran TVS Group, Türkiye'ye yatırıma geliyor

Geçen yılın son ayında Adana'da kurulacak kompozit tesisi için 510 milyon dolarlık yatırım düğmesine basan Aditya Birla Group'un ardından ülkenin ilk sanayi şirketlerinden TVS Group da Türkiye'ye geliyor. Hindistan'ın en köklü firmalarından TVS Group'un yatırım planında şirket satın almak var.
ADINA PUL BASTIRDI
TVS Group'un Avrupa CEO'su Richard Slee, Hint basınına yaptığı değerlendirmede Türkiye ile ilgili planlarını, "12 ay içinde Türkiye'de bir kompozit firmasının alımını tamamlamayı düşünüyoruz" sözleriyle anlattı. 1911'de kurulan TVS Group, ülkedeki otomotiv sanayisine yönelik iş yapan en büyük firmalar arasında yer alıyor. Geçen yılı 10 milyar dolara yakın ciroyla kapatan TVS, ayrıca Hindistan'ın en büyük ikinci motosiklet üreticisi. Şirketin kurucusu ise Hindistan tarihine damga vuran bir isim. 40 bin çalışana sahip TVS Group'un kurucusu Trichur Vengaram Sundram Iyengar ve çocukları, Hindistan'ın bağımsızlık sürecinde üstlendikleri rolle tanınıyor. Pasif direnişin sembolü Mahatma Gandi'nin mücadelesinde yanında yer alan ailede özellikle Iyengar'ın kızı öne çıkıyor. Gandi, Iyengar'ın kızı T.S. Soundaram'ı kahraman ilan edip adına pul bastırmakla kalmamış Milli Eğitim Bakanlığı görevini de vermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)