Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Her yıl farklı konularda verilen “Galatasaray Ödülü”nün 10’uncusu bu yıl çevre alanında, 96 yıllık yaşamının son 30 yılını Türkiye’de çevre bilincinin yerleşmesine adamış, iş adamı ve sivil toplum lideri Ali Nihat Gökyiğit layık görüldü.
Tekfen Holding kurucularından Ali Nihat Gökyiğit Türkiye’de çevre bilincinin yerleşmesi için öncü ve yol gösteren çalışmalar yapan, “Yaprak Dede” lakabıyla bilinen önde gelen bir iş adamı. Gökyiğit, ödülünü evinde Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber’den aldı.
İlk kez 2012 yılında dünyanın en saygın ekonomistleri arasında yer alan Prof. Dr. Daron Acemoğlu verilen Galatasaray Ödülü’ne bugüne kadar, Romanoloji alanında, Behçet Hastalığı, Ailevi Akdeniz Ateşi tedavilerinde başarılı çalışmaları ve tıp bilimine üstün katkıları bulunan Prof. Dr. Ahmet Gül, yazar ve gazeteci Hıfzı Topuz, yazar, oyuncu ve tiyatro insanı Ferhan Şensoy, hukuk alanında uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan Prof. Dr. Işıl Ergüvenç Karakaş, emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, hayattaki en yaşlı Galatasaraylılar’dan Fuat Diriker, köşe yazarı Ali Sirmen ile yazar Orhan Karaveli ve gazeteci Ruşen Çakır layık görüldü.
Başkanlığını Galatasaraylılar Derneği önceki başkanlarından yazar ve yayıncı Reha Bilge’nin üstlendiği Galatasaray Ödülü Seçici Kurulu’nda Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber’in yanı sıra Sait Mısırlıoğlu, Doç. Dr. Reha Yolalan, Prof. Dr. Ali Ergur, Nurten Yalçın Erüs, Ömer Madra, Nükhet Barlas, Ilgaz Gürsoy ve Nurşen Numanoğlu yer alıyor.
Gökyiğit: Her yıl Avusturya büyüklüğünde orman kaybediyoruz
Ali Nihat Gökyiğit, pandemi nedeniyle online düzenlenen törende bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “İnsanoğlu artan şiddette doğayı tahribe başladı. Doğal varlıklar başta toprak, su, hava, yeşil örtü, biyolojik çeşitlilik olmak üzere artış ve yenilenmelerinden daha hızlı tüketilmeye, kirletilmeye, yok edilmeye başlandı. Bu derece tahrip edilen dünyamızda çöller genişlemeye, sulak alanlar ve göller daralmaya başladı. Yeraltı suları çekilirken, bazı nehirler denize ulaşamadı. Avusturya’nın yüzölçümü kadar orman her yıl dünyamızı terk ediyor. Dünyamıza ve insanlığa ne faydaları olduğunu keşfedemeden bazı türler gün be gün kaybolmakta. İnsanların çevreye verdiği zarar nedeniyle dünyanın başına dert yağıyor. Bu sorunlara çare ararken başkalarını suçlamak yerine ‘biz ne yapabiliriz?’ diye sorgulamanın daha yapıcı olduğuna inanıyorum ve kurucusu olduğum TEMA gibi vakıflar da bu yolda değerli hizmetler veriyor.”
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) kurucu onursal başkanı olan Ali Nihat Gökyiğit kendi adını taşıyan ANG Vakfı aracılığıyla da eşinin anısına İstanbul’da 50 hektarlık Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi kurdu.
ANG Vakfı ayrıca biyolojik çeşitlilik üzerinde yoğunlaşan çalışmalar yürütüyor ve son dönemde 30 cilt olacağı tahmin edilen ‘Resimli Türkiye Florası’ ansiklopedisinin hazırlığını da gerçekleştiriyor.
Dünyanın en büyük öğrenci teşkilatının kurucusu
1925 yılında Artvin’de doğan Nihat Gökyiğit, 1946 yılında Robert Kolej’den mezun oldu, yüksek lisansını 1948 yılında Michigan Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği dalında tamamladı. 1956 yılında, ortakları Feyyaz Berker ve Necati Akçağlılar ile birlikte bugünkü Tekfen’i kurdu. 2015 yılında Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. Dünyanın en büyük öğrenci teşkilatı AIESEC-Türkiye’nin de kurucusu olarak 35 yıl süreyle Danışmanlar Yüksek Kurulu Başkanlığı yaptı. TÜSİAD, DEİK üyesi, Gürcistan ve Kırgızistan İstanbul Fahri Konsolosu ve Gürcistan onursal vatandaşı olan Gökyiğit halen, DEİK Şeref Üyesi ve TÜSİAD Onursal Üyesi.
Nihat Gökyiğit, ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) ve TEMA’nın (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) rahmetli Toprak Dede Hayrettin Karaca ile birlikte Kurucu Onursal Başkanı. Gökyiğit, aynı zamanda dünya barışına hizmet eden önemli kültür sanat kurumlarından biri olan Tekfen Filarmoni’nin de kurucusu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.