Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda bulunan bazı yapıların yıkımı gerçekleştirildi.
Ekipler, erken saatlerde yıkım için Galatasaray Adası'na geldi. Yapıların bir bölümü iş makinesiyle yıkıldı.
Çalışmalar devam ederken iş makinesinin arızalanması sonucu yıkıma bir süre ara verildi.
İş makinesinin bozulmasının ardından adaya gemiyle yeni bir iş makinesi getirildi. Ekipler, yeni iş makinesiyle yıkıma devam etti.
Yıkım esnasında güvenlik önlemi alındı
Ayrıca yıkım sırasında Çevik Kuvvet, Deniz Polisi ve Deniz Zabıtası da güvenlik önlemi aldı.
Bu arada, tesislerdeki bazı malzemeler gemilerle karaya taşınarak nakliyat kamyonlarına yükleniyor.
Yıkım sırasında Deniz Zabıtası da denizden güvenlik önlemi alıyor.
Bu arada, basın mensupları da adadaki çalışmaları gemiden takip ediyor.
"Karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeninin"
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiştir. Söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırasıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır."
Süren: Bu safhaya gelmesi üzücü
Adadaki çalışmaları uzaktan izleyen Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, gazetecilerin soruları üzerine, adada kiracı ile mülk sahibi arasında ihtilaf olduğunu bildiğini söyledi.
Yapılara ilişkin yıkım kararı olduğunu duyduğunu belirten Süren, "Ama işin bu safhaya getirilmesi üzücü bir hadise. Bakalım ne olacak? Belediye karar almış olabilir. Bunun duydum ve görmek için buraya geldim. Bunun bu noktaya gelmiş olması çok üzücü." diye konuştu.
Doğan: Dava açtılar 'yıkın buraları' diye
Eski Galatasaray Kulübü yöneticisi Sedat Doğan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Durum belli. Sonuçta hukuka göre bir işlem yapılıyor. Galatasaray Kulübünde bunun böyle olmasını isteyen insanlar var. Dava açtılar 'yıkın buraları' diye. Yıkılıyor işte." dedi.
Yıkımın ardından ekipler adadan ayrıldı
Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı olduğu belirtilen yapıların yıkımının ardından Galatasaray Adası'ndan ayrıldı.
Yıkımın ardından zabıta ve polis ekipleri de adanın çevresinde ayrıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.