BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7'den Rusya'ya dev tazminat talebi: 486 milyar dolar----

G7'den Rusya'ya dev tazminat talebi: 486 milyar dolar

G7'den Rusya'ya dev tazminat talebi: 486 milyar dolar
15 Haziran 2024 - 18:25 www.finansgundem.com

G7 ülkeleri Rusya’dan, Ukrayna’ya verilen zarar sebebiyle 486 milyar dolar tazminat talep etti.

Dünyanın sanayileşmiş 7 büyük ekonomisini bir araya getiren G7 Liderler Zirvesi, dönem başkanı İtalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. G7 üyesi ülkeler, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin katılımıyla yapılan zirvenin ardından ortak bir bildiri yayınladı.

G7 ülkeleri, Ukrayna'ya verilen zarardan dolayı Rusya'dan 486 milyar dolar tazminat istedi.

Belgede, Rusya'nın Ukrayna'ya verdiği "zararları ödeyip ödemeyeceğine karar verme hakkına sahip olmadığı" belirtiliyor. Bildiride, çatışmalardan kaynaklanan hasarın 486 milyar dolar olduğunu belirten Dünya Bankası verilerine atıfta bulunuldu.

"Tüm yasal yolları değerlendirmeye devam ediyoruz"

Haberrus'un haberine göre, zirvede kabul edilen belgede, "Rusya'nın uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri, sebep olduğu zararın tazmin edilmesidir ve bu nedenle Rusya'yı bu yükümlülükleri yerine getirmeye zorlayacak olası tüm yasal yolları değerlendirmeye devam ediyoruz" deniyor.

G7 ülkeleri ayrıca Rus petrol ve petrol ürünlerine yönelik belirlenen tavan fiyat uygulamasının etkinliğini artırma niyetlerini de açıkladılar. “Rusya'nın enerji ve diğer emtialardan elde ettiği gelirler üzerinde önemli baskı oluşturmaya devam edeceğiz. Belgede, bu, bir yandan piyasa istikrarını korumaya çalışırken, bir yandan da uyumu ve yaptırımı güçlendirmek için daha fazla adım atarak petrol fiyatı kontrol politikalarının etkinliğinin arttırılmasını içerecektir" deniyor.

Rus gazından vazgeçme isteği

Ayrıca nihai tebliğde Ukrayna'ya verilen desteğin önemli bir kısmının Rusya'nın enerji kaynaklarının satışından elde ettiği geliri sınırlamak olduğu belirtiliyor. Bu bağlamda G7 grubu, grup üyesi ülkelerin Rus gazına olan bağımlılığını azaltmaya ve alımlarından "mümkün olduğu kadar çabuk" vazgeçmeye karar verdi.

G7 zirvesinde üye ülkeler Ukrayna'ya 50 milyar dolara kadar kredi sağlamayı da kabul etti. Kredi, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelecekteki kazançlardan ödenecek. Bu gelirlerle güvence altına alınan para, özel bir fona aktarılacak ve daha sonra hibe şeklinde Ukrayna'ya gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden G7 Zirvesi'nde görüştü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel konuk! Dünya liderleri G7 zirvesinde

 

Biden'dan Rus varlıkları konusunda AB ve G7'ye destek

 

Boris Johnson'ın gafı G7 liderlerini güldürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)