Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere, Almanya, ABD, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'nın yer aldığı G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, toplantı sonrasında Rusya ile ilişkiler konusunda ortak bildiri yayınladı.
Rus basınına yansıdığı üzere bildiride, “Bölgesel krizlerin ve iklim değişikliği, silahların kontrolü, silahsızlanma ve silahların yayılmasının önlenmesi, barışçıl, sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve Kuzey Kutup bölgesinde çevreyi koruma gibi ortak menfaat teşkil eden sorunların çözümü konusunda Rusya ile etkileşimde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
G7 dışişleri bakanlarının “Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir ilişkilere ilgi duyduklarını’ ifade ettikleri kaydedilen açıklamada, “Bununla birlikte siber alan güvenliği ve dezenformasyon dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzeni tehdit eden Rus davranışlarının caydırılması için ortak imkanlarımızı ve ortaklarımızın imkanlarını güçlendirmeye devam edeceğiz” denildi.
Kırım ve Donbass
G7 üyeleri, Rusya yönetimine Ukrayna sınırında ve Kırım'da ‘gerilimin hafifletilmesi’ için önlem alma ve ‘askerleri geri çekme’ çağrısında bulundu. G7’ye göre Moskova, kendi silahlı kuvvetlerinin eylemleri konusunda ‘anlaşılabilir bir yanıt’ vermedi. Aynı zamanda G7 dışişleri bakanları, Normandiya sürecini desteklediğini ifade etti.
Belgede, “Ayrıca yaptırımları uygulamaya koyma niyetindeyiz ve yaptırımların süresinin, Rusya'nın Minsk Anlaşmaları kapsamındaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesine ve Kırım'ın Ukrayna'ya iade edilmesine bağlı olduğunu hatırlatırız” ifadeleri yer aldı.
G7, Kiev’in Kırım’ın ‘iadesi’ konusunu gündeme getirmeyi planladığı ‘Kırım Platformunu’ oluşturma girişimini de destekledi.
‘Sorumsuz davranışlar’
G7 dışişleri bakanlarının Rusya’nın ‘olumsuz, sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı’ davranışlar sergilemeye devam etmesinden endişe duydukları ifade edilen açıklamada, “İnsan hakları durumunun kötüleşmesi, muhalefet, insan hakları savunucuları, bağımsız sivil toplum ve medya üzerindeki sistematik baskı kurulması konusunda derinden endişeliyiz” denildi.
Almanya Başbakanı Merkel'den Libya çağrısı
Dünya Bankası'ndan kritik Türkiye açıklaması: Önemli bir potansiyel bulunabilir
AB ile İngiltere arasındaki kriz çözüldü: Anlaşmaya varıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.