Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
OECD tarafından yayınlanan raprorda yılın üçüncü çeyreğinde G20 ülkelerinin ortalama GSYİH artışlarının yüzde 0.9'a yükseldiği belirtilerek, bu oranın bir önceki çeyrekte yüzde 0.8 seviyesinde olduğu hatırlatıldı.
G20 ekonomileri arasında en güçlü üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 2.2 ile Çin'de oldu. Çin ekonomisi bir önceki çeyrekte yüzde 1.9 oranında büyümüştü. Çin'i yüzde 1.9'luk üçüncü çeyrek büyümesi ile Hindistan takip etti ki Hindistan ikinci çeyrekte yüzde 1 oranında büyümüştü.
Endonezya ve Güney Kore'de GSYİH artışı üçüncü çeyrekte bir önceki dönemde aynı oldu ve sırasıyla yüzde 1.3 ve yüzde 1.1 olarak gerçekleşti.
Anılan dönemler itibarıyla büyüme ABD'de yüzde 0.6'dan yüzde 0.9'a, İngiltere'de yüzde 0.7'den yüzde 0.8'e ve Kanada'da yüzde 0.4'ten yüzde 0.7'ye yükseldi. Meksika'da ise yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.5 oranında daralma yaşamış olan ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 0.8 oranında büyüdü. İtalya'da ise üçüncü çeyrekte GSYİH'daki değişim sıfır oldu. Ülke ekonomisi 9 çeyrekten bu yana daralma yaşıyordu.
GSYİH Türkiye'de yavaşlamakla birlikte yüzde 0.9 ile güçlü bir seviyede oldu VE Avustralya'da yüzde 0.6 ile bir parça güç kaybetti. Japonya'da gsyih artışı yüzde 0.9'dan yüzde 0.3'e ve Almanya'da yüzde 0.7'den yüzde 0.3'e geriledi.
Güney afrika'da ise ikinci çeyrekte yüzde 0.8 büyümüş olan ekonomide üçüncü çeyrek için yüzde 0.2 oranında bir büyüme gözlendi.
Brezilya ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0.5 oranında geriledi. Bu 2009 yılının ilk çeyreğinden bu yana ülke ekonomisinde görülen ilk daralma oldu. Aynı şekilde Fransa'da bir önceki çeyrek yüzde 0.5 büyümüş olan ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 0.1 daraldı.
2012'nin aynı dönemi ile kıyasalandığında ise G20 ekonomilerinde yüzde 2.9 büyüme kaydedildi. Yıllık bazda en güçlü büyüme %7.8 ile Çin'de görülürken en büyük daralma yüzde 1.8 gerileyen İtalya ekonomisinde gözlendi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.