Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Fransız finans kuruluşu Groupe BPCE, yatırım bankası Natixis’te henüz sahibi olmadığı %30’luk hisseyi satın almak için resmen teklif gerçekleştirdi. Finans dünyasında uzun süredir konuşulan satın almayla ile yatırım bankacılığı şirketi daha geniş bir finans kuruluşu tarafından satın alınmış olacak.
Banka konuyla ilgili yaptığı açıklamada Natixis’in %29,3’lük hissesini hisse başına 4 euro olarak belirledikleri teklifle satın almak istediklerini doğruladı. Yine bir Fransız şirketi olan yatırım bankası Natixis 12 aylık zorlu dönem içerisinde liderlik değişiminde sorunlar yaşıyordu.
Financial News’in haberinde göre BPCE satın alım anlamasının bir parçası olarak yatırım bankacılığı, servet yönetimi ve varlık yönetimi birimlerinin birimlerini birleştirerek daha fazla müşteriye hizmet verecek bir “Küresel Finans Hizmetleri” yapısıyla değiştirmeyi teklif ediyor. BPCE ayrıca işlemleri kolaylaştırmak amacıyla destek işlevlerini birleştirmenin yolunu da arayacağını açıklamasına ekledi.
Natixis’in içerisinde bulunduğu zorlu süreci BPCE tarafından satın alınarak geride bırakmayı hedeflediği uzun süredir Finans dünyasında konuşuluyordu. Haziran ayında paylaşılan bir haberde bankanın muhtemel satın alımlarla ilgili pazarlık masasına oturduğu belirtilmişti.
Natixis Ocak ayında ayakta durmakta zorlanan varlık danışmanlığı firması H2O ile bağlantılarını koparmış ve Kasım ayında halihazırda hisselerinin %50’sinin satışının işaretini vermişti. H2O bir yıldan uzun bir süredir Natixis’in içinde bulunduğu sorunların göstergesi olmuştu. Haziran 2019’da banka iflas geçmişi olan Alman girişimdi Lars Windhorst ile bağlantılı bazı tahvil varlıklarından dolayı endişe edilmesi üzerine yatırımcılarına güvence vermek zorunda kalmıştı.
H2O’nun Allegro fonunun elinde tuttuğu bazı şirket tahvillerinin “uygunluğu ve likidite durumu konusundaki endişeler” nedeniyle notu Morningstar tarafından askıya alınmıştı. Daha sonrasında ise yatırımcıların çıkışlarını durdurmak amacıyla önemli miktarda özel ve derecelendirilmemiş tahvil boşaltılmış ve fon giriş ücretleri kaldırılmıştı.
2020'nin ilk yarısında firmanın özkaynak türevleri kolundaki bazı ciddi kayıpların yaşanmasıyla birlikte gelen sorunlar, Genel Müdür François Riahi'nin "stratejik farklılıklar" nedeniyle ayrılmasına yol açtı. Riahi’nin yerine ise Nicolas Namias getirildi.
Namias konuyla ilgili olarak, “Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde değer yaratma isteğiyle tekrar rayına oturan birçok stratejik ve operasyonel kararları uygulamaya koyduk. Mali ve mevzuat cephelerindeki mevcut ve öngörülebilir eğilimler tüm paydaşların yararına Groupe BPCE ve Natixis’in organizasyon yapısını yeniden gözden geçirmemize yol açmıştır” açıklamasında bulundu.
Bankaların açıklanan 2020 yılı bilançoları
Banka hisselerini yükselten gelişme
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.