BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFransa'nın en zengin ailesinden futbol dünyasını sarsacak satın alma----

Fransa'nın en zengin ailesinden futbol dünyasını sarsacak satın alma

Fransa'nın en zengin ailesinden futbol dünyasını sarsacak satın alma
18 Ekim 2024 - 10:52 www.finansgundem.com

Fransa'nın en zengin ailesi olarak bilinen Arnault ailesi, ikinci lig futbol kulübü Paris FC'yi satın almayı planladığını açıkladı.

Fransa'nın en zengin ailesi ve lüks moda markası Louis Vuitton'un sahibi Arnault ailesi, kulüp satın alarak futbol camiasına adım atmaya hazırlanıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, Arnault ailesinin holding şirketi Agache, Paris FC’nin çoğunluk hissesini alacağını açıkladı. Ayrıca, enerji içeceği devi Red Bull da azınlık hissesiyle bu girişime katılacak. Fransa'da futbol dünyasında büyük bir sarsıntı yaratacağı düşünülen bu satın alma, kulübün arkasına büyük bir servet konulmasını sağlayacak ve son yılların baskın Ligue 1 takımı Katar sermayeli Paris Saint-Germain'e (PSG) de potansiyel bir rakip yaratacak.

Hedef, erkek ve kadın takımları Fransız futbolunun zirvesine yerleştirmek

Yapılan açıklamada, yasal ve diğer evrak işlemlerinin tamamlanmasına bağlı olan anlaşmanın finansal detayları verilmedi. Ancak, Arnault ailesinin kulübe “gerekli kaynakları” sağlamayı ve “erkek ve kadın takımlarını Fransız futbolunun zirvesine ve Paris halkının kalbine kalıcı olarak yerleştirmeyi” hedeflediği belirtildi.

Bu satın alma, mavi-beyaz Eyfel Kulesi logosuna sahip kulübün, Paris’in sportif ivmesini 2024 Olimpiyatları sonrasında da sürdürmesine yardımcı olabilir ve Avrupa futbolundaki gölgede kalmış statüsünü değiştirebilir.

Moda, finans, lüks ve eğlencenin merkezi olan Paris, yalnızca PSG ile yetinirken; Londra, Madrid gibi şehirlerin gerisinde kalıyor. PSG, Katar sermayesinin 2011’de kulübü satın almasından sonra Ligue 1’deki 10 şampiyonluğuyla öne çıkıyor. Buna karşılık, Londra’da bu sezon Premier Lig'de yedi kulüp, Madrid ve çevresinde ise La Liga’da beş kulüp bulunuyor. Roma bile Stadio Olimpico’yu paylaşan iki kulübe sahip.

Paris FC yönetimi, “Agache’nin çoğunluk hissedarı olmasıyla birlikte kulüp, başkentin futbolunda yeni hedefler ve başarı kriterleriyle farklı bir boyut kazanacak” açıklamasında bulundu.

Red Bull ise spor danışmanı olarak hareket edecek ve genç yeteneklerin keşfi ile en iyi oyuncuların kulübe katılmasına odaklanacak. Red Bull, bu ay yaptığı açıklamada, Liverpool’un eski teknik direktörü Jürgen Klopp’un ocak ayından itibaren küresel futbolun başına geçeceğini ve uluslararası kulüp ağını denetleyeceğini duyurdu.

Agache de “girişimci vizyonunu, ekonomik kalkınma ve uzun vadede marka etkisi konusundaki uzmanlığını” kulübe taşıyacak.

Forbes'un en zenginler listesinde zirvede

Lüks moda devi LVMH'nin patronu Bernard Arnault, 167 milyar euroyu aşan servetiyle Forbes'un en zenginler listesinde zirvede yer alıyor. Paris FC yönetim kurulunda aileyi temsil edecek olan oğlu Antoine Arnault, “Futbol uzun süredir büyük bir tutkumuz. Şu aşamada herhangi bir hedef belirlememekle birlikte, Fransız futbol tarihinde yeni ve istisnai bir bölümü birlikte yazmayı umuyoruz,” dedi.

BNP Paribas'tan özel bankacılık satın almasıBNP Paribas'tan özel bankacılık satın alması

 

Lojistik devi DSV'den 14.3 milyar euroluk satın almaLojistik devi DSV'den 14.3 milyar euroluk satın alma

 

ECB'den BBVA'nın Sabadell'i satın alma teklifine onayECB'den BBVA'nın Sabadell'i satın alma teklifine onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)