<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'nın 'en uzun' grevleri benzini de vurdu: Taraflar uzlaşamıyor----

Fransa'nın 'en uzun' grevleri benzini de vurdu: Taraflar uzlaşamıyor

Fransa'nın 'en uzun' grevleri benzini de vurdu: Taraflar uzlaşamıyor
08 Ocak 2020 - 11:16 www.finansingundemi.com

Fransa'nın modern tarihindeki en uzun grevler 34'üncü gününü tamamlarken emeklilik reformu için taraflar uzlaşmaya varamadı

Fransa genelindeki ve başkent Paris'teki ulaşımı felç eden grevler, petrole de yansıdı. Ülkenin en büyük işçi sendikalarından CGT, petrol nakliyatının da engellenmesi çağrısında bulundu. Hükümet ülkedeki 8 petrol rafinerisinden 5'inin "geçici teslimat sıkıntısı" çektiğini açıkladı.

Sıkıntılar benzin ve mazot fiyatlarının yükselmesine neden olurken, kıtlık yaşanacağı endişesine kapılan vatandaşlar benzin istasyonlarında sıra oldu.

Fransa'nın modern tarihindeki en uzun grevler 34'üncü gününü tamamlarken emeklilik reformu için taraflar uzlaşmaya varamadı. Başbakan Edouard Philippe, reformun geri çekilmeyeceği vurgusunu yaparken, hem hükümetin hem de sendikaların "biraz kımıldaması gerektiğini" söyledi.

Ülke genelindeki ve başkent Paris'teki ulaşımı felç eden grevler, petrole de yansıdı. Ülkenin en büyük işçi sendikalarından CGT, petrol nakliyatının da engellenmesi çağrısında bulundu. Hükümet ülkedeki 8 petrol rafinerisinden 5'inin "geçici teslimat sıkıntısı" çektiğini açıkladı.

Sıkıntılar benzin ve mazot fiyatlarının yükselmesine neden olurken, kıtlık yaşanacağı endişesine kapılan vatandaşlar benzin istasyonlarında sıra oldu.

"Tek duymak istediğimiz reformun son bulduğu"

CGT lideri Philippe Martinez, Fransız basınına yaptığı açıklamada, "Tek duymak istediğimiz şey reform çalışmalarının son bulduğu" ifadelerini kullandı.

Başbakan Philippe ise sendikaların emeklilik sistemini zarardan kurtaracak başka bir önerisi olursa buna açık olduklarını söyledi.

Tasarıda tartışmaya yol açan değişikliklerden biri, 62 olan emeklilik yaşının 64'e çıkarılması. Ilımlı politikasıyla bilinen CFDT sendikasının başkanı Laurent Berger'nin de "Dönüm yaşının (64) tasarıdan kaldırılması gerekiyor" açıklamasının ardından hükümet bu konuda geri adım atabileceğine dair sinyaller verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un girişimleriyle ortaya çıkan emeklilik reformu, ülkedeki 42 farklı emeklilik sistemini bire indirmeyi hedefliyor.

Ancak bu değişiklikten en fazla etkilenecek gruplardan biri olan demir yolu çalışanları, Fransız demir yolu şirketi SNCF'in kuruluşu olan 1930 yılından bu yana en uzun süreli grevleri başlattı. Şirket, 5 Aralık tarihinden bu yana 600 milyon euroya yakın zarara uğradığını açıkladı. (euronews)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)