Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fransa Ekonomi ve Finans Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Electrique de France’ın yüzde 84'üne sahip olan devlet, 9,7 milyar euroya mal olacak süreçte elektrik dağıtım kurumunu tamamen satın almak için teklif sunmayı planlıyor. Hükümet, Fransa'da bu türden son kanunun 1981'de çıkarıldığını belirterek, şirketi yeniden kamulaştırmanın en kolay yolunu seçmiş ve yeniden kamulaştırma kanunu çıkarmamıştı.
Ekonomi ve Finans Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kurumun, tamamen kamulaştırılması için kalan yüzde 15,9'u satın alma teklifinde, bir hissenin değeri 12 euro olarak belirlenecek ve hükümet ayrıca dönüştürülebilir borç sahiplerine tahvil başına 15,64 euro teklif edecek.
Hükümet, 2022 yılı Maliye Kanununda gerekli ödenekleri de içeren bir değişiklik yaptıktan sonra, Meclis'in yakında görüşüp kabul etmesi beklenen bir metinle teklifi Eylül ayı başına kadar Mali Piyasalar Kurumu'na sunmayı planlıyor.
Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, 6 Temmuz'daki politika konuşmasında, hükümetin EDF'yi yüzde 100 yeniden kamulaştırmak istediğini açıkladı. Ekonomi Bakanlığı, dün Bakan Bruno Le Maire'den alıntıyla şu ifadelere yer verdi: “Bu süreç, Electricité de France'a, Cumhurbaşkanı'nın istediği yeni nükleer programın uygulanmasını hızlandırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Fransa'da yaymak için gerekli araçları sağlıyor.”
Avrupa'nın bir nesildir şahit olduğu en kötü enerji kriziyle karşı karşıya olan Fransa, borca batmış ulusal elektrik dağıtım şirketinin tam kontrolünü ele almak istiyor. Fransa'nın elektrik şirketini tamamen kamulaştırmak istemesinin sebebi ithal fosil yakıtlara bağımlılığını azaltmak için büyük yatırımlar yaparken insanların elektrik faturalarının yükselmesini önlemek.
Alstom kârda
Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Fransız tren üreticisi Alstom ise yaptığı açıklamada, ilk çeyrekteki satışlarının geçen yılki 3,70 milyar euroya kıyasla yüzde 8 artarak 4 milyar euroya (4 milyar dolar) yükseldiğini duyurdu. Bu yükselişin nedeni şirketin Almanya'da imzaladığı yeni bir sözleşme. Şirket ayrıca bir tam yıldan beklentilerini ve 2025 yılına kadarki orta vadeli hedeflerini de belirtti.
Alstom, ikinci çeyrekte 5,6 milyar Euro değerinde sipariş aldı. Bölgesel düzeyde, siparişlerin çoğu Avrupa'dan geldi ve buradan gelen siparişler toplam siparişlerin yüzde 70'ini oluşturuyor.
Alstom CEO'su Henri Bobar Lafarge yaptığı açıklamada, “Alstom, pazar gelişmeye devam ederken üç aylık güçlü siparişler alıyor” ifadelerini kullandı.
Fransa'da enflasyon yükselişini sürdürüyor
Fransa'da nükleer elektrik üretiminde kesintiler bekleniyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.