Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Elektrik üretiminin %70'ini nükleer santrallerden karşılayan Fransa’da nükleerden elektrik gücü üretimi, geçen yıl tarihi düşük seviyeyi gördü. Korozyon ve reaktörlerde bulunan çatlaklar 11 nükleer santrali devre dışı bırakırken reaktörleri yeterince soğutmak için gereken suyun sıcaklığının geçtiğimiz yaz yüksek olması sebebiyle 2 nükleer santral de işlevsiz hale geldi. Nükleer reaktörlerdeki korozyon ve çatlaklar daha önce 32 reaktörün kapatılmasına neden olmuştu. Fransa şu anda ortalama 37 yaşında olan 56 nükleer reaktöre ev sahipliği yapıyor. Hükümet, başlangıçta 40 yıl olarak öngörülen işletme ömürlerini mümkün olduğu kadar uzatmayı planlıyor. Fosil yakıt kullanımını azaltmak ve karbon emisyonlarını 2050 yılına kadar sıfıra indirmek için her kaynağı özellikle nükleer santralleri kapsayan bir yasanın çıkarılması planlanan Fransa’da enerji kilit bir konumda bulunuyor.
Enerji Dönüşümü Bakanı tarafından yapılan açıklamada, nükleer santrallerin işletme ömürlerinin önce 50 yıldan 60 yıla, ardından 60 yılın ötesine geçmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Söz konusu enerji planında, altı nükleer reaktör daha inşa etmek ve ilkinin 2035 yılına kadar faaliyete geçmesi öngörülüyor. Enerji planı, yeni nükleer santrallerin Fransa'nın enerji geleceği üzerindeki kontrolünü yeniden kazanmasına ve arz güvenliğini ve egemenliğini güçlendirmesine olanak sağlayacağını vurguluyor.
Fransız Hükümeti ayrıca, 2030 yılına kadar inşa edilmesi gereken gelişmiş küçük bir reaktör için bir pilot proje başlatmayı planlıyor. Fransa hem küçük nükleer reaktörler (SMRs) hem de gelişmiş modüler reaktörler (AMRs) için teknolojiler geliştiriyor. Açıklamada, kapasiteyi artırma girişiminin, nükleer atık yönetimi de dahil olmak üzere kapsamlı bir analizi gerektirdiği belirtiliyor.
Fransa nükleer reaktörlerin inşasına 2027'den önce başlayacak
Fransa nükleer santral yakınlarında yaşayan 2 milyon kişiye ilaç dağıtacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.