<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan enerji üretiminde hayvan gübresi atağı----

Fransa'dan enerji üretiminde hayvan gübresi atağı

Fransa'dan enerji üretiminde hayvan gübresi atağı
24 Şubat 2020 - 18:46 www.finansingundemi.com

Fransa'da 2030'da enerji tüketiminin yüzde 30'unu hayvan gübresinden karşılanması hedefleniyor

Fransa, hayvan dışkılarından elde edilen biyogaz sayesinde çevre kirliliği ve enerji bağımlılığına dur demeye hazırlanıyor. Ülkede şu ana kadar 133 çiftliğe kurulan dışkı toplama ve işleme depoları sayesinde hayvansal atıklardan metan gazı elde ediliyor.

Bu sayede dışa dönük enerji bağımlılığından kurtulmayı da hedefleyen hükümet 2030'a kadar enerji tüketiminin yüzde 10'unu biyoyakıt ile karşılamayı hedefliyor. Fransa Gaz İdaresi (GRDF) ise çevreci yakıtlar alanında bir 'devrim' yaşandığının altını çiziyor ve bu oranın on yıl içinde yüzde 30'a ulaşabileceğini belirtiyor. Üstelik biyoyakıtlar tıpkı fosil yakıtlar gibi ısınmada, mutfak tüketiminde ve akaryakıt olarak da kullanılabiliyor.

Fosil yakıtlar ile aralarındaki en büyük farkı ise yenilenebilir olması, sahip oldukları düşük karbon ayak izi ve ithal bir ürün olmamalarından dolayı dışa enerji bağımlılığını azaltmaları.


Çiftçilere ikinci bir gelir kapısı

Biyogaz Fransa'a özellikle çiftçiler ve büyük baş hayvan üreticileri tarafından üretiliyor. Ek bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra çevre dostu bu yakıt iş alanları da yaratıyor. Şu ana kadar Fransa'da 133 büyük baş üreticisi ve çiftçiden gaz idaresinin depolarına biyomethan pompalanıyor.

2019'da üretim 1 terawatt'tan 2 terawatt'a geçerek ikiye katlandı. Fakat bu miktar 450 terawatt olan ülke ihtiyacını karşılamaktan şimdilik oldukça uzak.

GRDF'e göre tarımsal atıklardan elde edilebilecek enerji 2030'a kadar 150 terawatta ulaşabilir. Bu da ülke ihityacının yüzde 30'u anlamına geliyor. GRDF tepe yöneticisi Edouard Sauvage bu durumu "Enerji piyasasında bir devrim" olarak yorumluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)