Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Hindistan’da, Hint donanmasınca tasarlanan 262 metrelik INS Vikrant adlı uçak gemisini ziyaret etti.
Bakan Lecornu, ziyarete ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Fransa ve Hindistan, Hint-Pasifik bölgesindeki deniz egemenliklerini ve seyrüsefer serbestliğini savunmak için birlik içindedir.” ifadelerine yer verdi.
Lecornu'nun, iki günlük Hindistan ziyareti kapsamında Hintli mevkidaşı Rajnath Singh ile savunma işbirliği, terörizmle mücadele ve deniz güvenliği alanlarında görüşmeler yapması planlanıyor. Aynı zamanda Lecornu'nun Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ile de görüşmesi bekleniyor.
Fransa, Hindistan’ın savunma ithalatındaki payını artırmayı hedefliyor
Ziyaretin “silah satma” değil, “ilişkilerin önemine” vurgu yapma amacıyla düzenlendiği söyleniyor. Ancak Fransa “Rus silahlarına karşı Avrupalı alternatiflerin olduğunu” Hindistan’a göstermek istiyor.
Fransa, Hindistan’ın 1 numaralı silah tedarikçisi olan Rusya’ya karşı, Hint savunma sektöründeki payını artırmayı planlıyor. Fransa, Rusya’nın ardından Hindistan’ın en büyük silah sağlayıcısı olarak öne çıkıyor.
Ayrıca, 1993’ten bu yana ortak deniz ve hava tatbikatları düzenleyen Hindistan ve Fransa’nın, son yıllarda savunma işbirliğinin arttığı gözlemleniyor. Bu iş birliğinin gelişmesinde, Hindistan’ın ithalat yelpazesini genişletme çabalarının yanı sıra, Fransa’nın Hint-Pasifik’te stratejik ortağı olarak gördüğü Hindistan ile ilişkileri güçlendirme isteğinin etkili olduğu belirtiliyor.
Hindistan’ın silah ithal ettiği ülkelerde Moskova'nın payı son yıllarda yüzde 70'ten yüzde 49'a düşse de Rusya, Yeni Delhi'nin en büyük silah tedarikçisi olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra, Rusya'nın Ukrayna savaşı nedeniyle maruz kaldığı yaptırımların, bu ülkenin silah ihracatında aksamalara yol açabileceği ihtimali, Hint savunma pazarında Fransızlara yeni kapı aralıyor.
Batısında Pakistan ve kuzeydoğusunda Pasifik bölgesindeki en güçlü rakibi Çin bulunan Hindistan için etkili silah ve araçlarla donatılmış bir savunma sistemi hayati önem taşıyor.
Rafale savaş uçağı ve Scorpene denizaltıları
Hindistan’ın 2’inci silah tedarikçisi konumundaki Fransa, Rafale savaş uçakları başta olmak üzere deniz savunması alanında da bu ülke ile anlaşmalar yaptı. Hindistan ile 2016'da yapılan anlaşma kapsamında sipariş edilen 36 Rafale tipi savaş uçağının alımı bu yılın ilk yarısında tamamlanmıştı.
Ayrıca Fransa ve Hindistan arasında deniz savunması alanındaki iş birliği de genişlemiş, 6 yeni nesil saldırı denizaltılarının 2022'ye kadar Hindistan donanmasına teslim edilmesi için 2006'da anlaşma imzalanmıştı.
“Proje-75” kapsamında, Fransız gemi inşa firması DCNS’nin, Hint gemi yapım şirketi Mazagon Dockyard Limited'e (MDL) sağladığı teknoloji transferi ile Scorpene tipi deniz altılar üretilmişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.