BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa ayakta... Hollande Brüksel'den dönüyor----

Fransa ayakta... Hollande Brüksel'den dönüyor

Fransa ayakta... Hollande Brüksel'den dönüyor
27 Haziran 2015 - 03:40 www.finansgundem.com

Lyon yakınlarındaki doğalgaz fabrikasında meydana gelen 'kesikbaş' olayı sonrası, Brüksel'de bulunan Hollande acil olarak ülkesine dönme kararı aldı

Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentindeki doğalgaz fabrikasında meydana gelen saldırı ülkeyi şoka soktu.

Saint-Quentin-Fallavier'deki fabrikaya girmeye çalışan iki kişinin bulunduğu bir aracın içindeki malzemelerin yerel saatle 10.00 sıralarında patlaması sonucu bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer saldırıyla ilgili 30 yaşında bir şüphelinin göz altına alındığını, saldırganların iki kişi olabileceğini kaydetti. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Saldırganın Yacine Sali isimli 30 yaşında Lyon banliyösü Saint Priest şehrinde ikamet eden ve Fransız istihbaratı tarafından iyi tanınan bir saldırgan olduğu açıkladı.



FABRİKANIN GİRİŞİNE KESİK BAŞ VE IŞİD BAYRAĞI ASTI
 
Saldırganın Amerikan şirketi olan ve Fransa’da faaliyet gösteren Air Products adındaki doğalgaz fabrikasına bir araç ile girdiği ve yanında getirdiği kesik başı fabrikanın duvarında bulunan çitin üzerine IŞİD bayrağıyla birlikte astığı bildirildi.  Kesik başın olayda ölü bulunan kişiye ait olduğu değerlendiriliyor. Ölen kişinin saldırganın patronu olduğu öğrenildi. 

Saldırganın Sami isminde fabrikaya koli taşıyan şoför olduğunu söyleyen görgü tanığı yaşadığı anları şöyle ifade etti:

"Fabrikanın bulunduğu yerden geçerken, duvardaki çitin üzerinde kesilmiş bir insan başı gördüm. Çok korktum ve şaşırdım. Çok kötüydü. Polisler beni durdurdu ve bölgeden hemen uzaklaştırdı" 
 


FRANSA CUMHURBAŞKANI ACİL OLARAK ÜLKEYE DÖNÜYOR
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise doğalgaz fabrikasındaki patlamanın bir terör saldırı olduğunu ifade ederek, saldırının araba ile fabrikaya giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Olayla ilgili bir saldırganın yakalandığını açıklayan Hollande, arabada ikinci bir kişi daha olabileceğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin ise yaralandığını söyleyerek, ülkeye korkunun hakim olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Liderler zirvesi için Brüksel’de bulunan Hollande Fransa’ya acil olarak dönme kararı aldı. 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)