BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFORTİS'TE KARAR HAFTASI----

FORTİS'TE KARAR HAFTASI

FORTİS'TE KARAR HAFTASI
28 Nisan 2009 - 16:18 www.finansgundem.com

29 Nisan'da yapılacak olan genel kurul Fortis için tarihi bir öneme sahip. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre bu genel kurulda BNP'ye satışın onaylanması beklenirken, gözler bu bankaların Türkiye'deki iştiraklerinde olacak.

Fortis’te karar haftası Global krizden etkilendiği için Belçika hükümeti tarafından yönetimine el konulan Fortis için oldukça kritik bir haftaya giriyoruz. Bilindiği gibi Belçika hükümeti Fortis’i Fransız BNP’ye satmış ancak bu satış şirketin en büyük hessedarlarından Çinli sigorta şirketi Ping Ann’ın mahkemeye yaptığı itiraz sonucu iptal edilmişti. Bunun üzerine Belçika hükümeti yüksek mahkemede bu kararı temyiz etmiş, mahkeme de 29 Nisan’da yeni bir genel kurul kararı almıştı. Mahkemenin kararına göre 4 Ekim 2008 tarihi itibariyle hissesi olan bütün hissedarlar bu genel kurulda oy kullanabilecek. Bu tarihin önemi ise bankanın yönetimine el konulduğu tarih olmasında yatıyor. Dolayısıyla çarşamba günü yapılacak genel kurulda BNP’ye satışın onaylanması bekleniyor. BNP’ye satışın gerçekleşmesi halinde doğal olarak iki bankanın yoluna nasıl devam edeceği gündeme gelecek. Özellikle Türkiye’de olduğu gibi her iki bankanın da faaliyet gösterdiği ülkelerdeki sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Fortis Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “TEB ile Fortis’in birleşme kararını Hasan Çolakoğlu verecek” demişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)