BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFORTIS'İN BÜYÜK HATASI!!!----

FORTIS'İN BÜYÜK HATASI!!!

FORTIS'İN BÜYÜK HATASI!!!
21 Ocak 2009 - 00:20 www.finansgundem.com

Dışbank'ı satın alarak Türkiye pazarına giren Fortis'in internet adresi fortis.com.tr, Oyak Bank'ı satın alarak Türkiye pazarına giren ING'nin ise ingbank.com.tr. İki adres arasındaki fark nedir?

Türkiye'de bankacılık sektörüne son yıllarda çok büyük yatırımlar yapıldı. Pazara giren iki grup satın almaya değer gördüğü markalardan vazgeçti. Bir anlamda markaya değil satın aldıkları bankanın aktiflerini dikkate aldılar. Bu kurumlardan biri Dışbank'ı satan Fortis diğeri ise Oyak Bank'ı satın alan ING Grubu. Diğer satın almalarda ise öyle ya da böyle satın alının banka markası korundu. ING Bank ile Fortis Bank'ın marka konumlandırmasında küçük ama önemli farklar var. Bu farklar zamanla kendini gösteriyor. Türkiye pazarına daha sonra giren ING Bank Fortis'in, küçük de olsa, yaptığı hataları yapmadı... Nasıl mı? İşte yanıtı; Türkiye'ye yatırım yapan bankalar arasında iki kurum aldığı markayı yok etti. Diğerleri ise satın aldıkları markayı koruyarak faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Bazıları Türkiye'de satın aldıkları markalara global logolarını eklerken bazıları buna gerek bile duymadı. Ancak Fortis ve ING Grup Türkiye'deki faaliyetlerini global markaları ile sürdürmeyi uygun buldular. Fortis Dışbank'ın, ING de Oyak Bank ismini ortadan kaldırdı. İki kurum Türkiye'de Fortis ve ING Bank olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Malum bunlar bildik şeyler. Ben gözden kaçan küçük bir ayrıntıyı aktarmak istiyorum. Bankaların internet sitelerine giren bilirler. Fortis'in internet sitesi fortis.com.tr iken ING'nin Türkiye'deki internet sitesi ise ingbank.com.tr. İng.com.tr adresi ise başkaları tarafından satın alınmış. ING Türkiye ile ilgisi yok gibi. Bir fark da bankaların tabelaları ile ilgili. Fortis Bank'ın şube tabelalarında sadece Fortis yazarken ING'nin şube tabelalarında ise ING BANK yazıyor. Geçen hafta finansgundem.com olarak bu adresin başkaları tarafından satın alındığı için ING'nin internet adresinin ingbank.com.tr olarak konumlandırılmış olabileceğini düşünürek küçük bir araştırma yaptık. Ancak ortaya çıkan gerçek tahmin ettiğimiz gibi çıkmadı. ING Bank yönetimi, bankanını internet adresini özellikle www.ingbank.com.tr olarak konumlandırmış. Bunun için özel anketler ve kamuoyu araştırması da yapılmış. Kamuoyu anketlerinden ise ilginç sonuçlar çıkmış. Yani ING yönetimi Forits'inyaptığı hatayı yapmamış. Malum Fortis bir gecede 20 milyon dolar bütçe harcayarak Dışbank'ı Fortis'e çevirmişti. Uzun süre Fortis tabelalarının banka şubesi olduğu halk tarafından anlaşılamamıştı. Anketler, Fortis'in internet sitesini konumlandırırken de hata yaptığını ortaya koyuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)