<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFlört uygulamaları gözden düşüyor----

Flört uygulamaları gözden düşüyor

Flört uygulamaları gözden düşüyor
17 Mayıs 2024 - 17:31 www.finansingundemi.com

Z ve Y kuşağı, flört uygulamalarından şikayetçi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Flört uygulamalarından çıkış yaşanıyor ve Z ve Y kuşağı Hinge, Tinder ve Bumble'a isyan ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, arkadaşlık ya da ‘date’ uygulamaları olarak bilinen platformların reklam kampanyaları, özellikle genç kuşağı rahatsız ediyor.

Genç kuşak uygulamaları siliyor

Fortune’dan Sydney Lake’in haberine göre, arkadaşlık uygulaması Bumble’ın yöneticileri, muhtemelen son reklam kampanyasının Z ve Y kuşağını ne kadar rahatsız edeceğini bilmiyordu.

Arkadaşlık uygulaması, bu hafta kadınları hedefleyen, “Bekarlık yemininin çözüm olmadığını çok iyi biliyorsunuz" gibi bekarlık karşıtı mesajlar içeren reklam panoları yayınladıktan sonra büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Plan büyük ölçüde geri tepti; kadınlar TikTok, Instagram ve X'i kullanarak Bumble'ın yeni reklam kampanyasının kendileri için ne kadar saldırgan olduğunu anlattı. Kadınlar, Bumble’ın reklam kampanyasıyla, kadınların gündelik ilişkilerden keyif almalarını ve bu ilişkileri sürdürmelerini engelleyen travmalar yaşadıkları ve ataerkil toplum fikrini beslediğini ileri sürüyor.

Uygulamanın anketine katılan kadınların yüzde 70'inin flört uygulamasında tükenmişlik yaşadıklarını söylemesinin ardından, reklam kampanyasının Bumble'ın yeni bir kırılma yaratma planının önemli bir parçası olması gerekiyordu. Uygulama ayrıca, artık ilk hamleyi yapma sorumluluğunu kadınların üzerinden alan büyük bir değişiklik de yaptı ve eşleşmeleri ayıklamaya yardımcı olacak ‘yapay zeka flört görevlileri’ni duyurdu.

Nesiller arası değişim

Bumble'ın fiyaskosundan önce bile Z ve Y kuşağının çoğu, TikTok ve diğer sosyal medyadaki flört uygulaması deneyimini uzun süre eleştirmişti. Bu durum, nesiller arası değişimi gözler önüne sermesi bakımından önemli kabul ediliyor. Axios ve Generation Lab'in Ekim 2023 tarihli araştırmasına göre üniversite öğrencilerinin ve diğer Z kuşağı üyelerinin yüzde 79'u düzenli flört uygulaması kullanımından vazgeçiyor ve bunun yerine yüz yüze etkileşimleri tercih ediyor.

CEO Lidiane Jones, 2023'te yıldan yıla yüzde 16 gelir artışına rağmen, Bumble'ın ‘genç kullanıcılara daha güçlü bir çekicilik’ sağlamayı amaçlayan lansmanı öncesinde iş gücünün yüzde 30'unu işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Bumble'ın son başarısızlığı, neden birçok Z ve Y kuşağı üyesinin flört uygulamalarından tamamen çıkış yaptığını gösteren önemli bir örnek teşkil ederken bu durum, genç nesillerin bunlardan tamamen vazgeçmesinin çeşitli nedenleri olduğunu da ortaya koyuyor. Fortune, uygulamaları silmelerinin ana nedenlerini öğrenmek için bazı Z ve Y kuşağı üyeleriyle görüşme gerçekleştiriyor.

‘Çorak arazi’

24 yaşındaki iletişim profesyoneli Max Gomez'in flört uygulamalarını düşünürken aklına gelen ilk kelime 'çorak arazi' oluyor. New York City'nin Brooklyn mahallesinde yaşayan Gomez, “Bu uygulamaların çoğundaki kullanıcı havuzunun azaldığını düşünüyorum. Z Kuşağı artık bu uygulamaları eskisi kadar kullanmıyor” diyor.

Gomez ayrıca uygulamaların, kullanıcıların kendilerini özgün bir şekilde temsil etmekten ziyade doğru fotoğrafları ve yazılı yanıtları seçme konusunda daha fazla endişe duyduğu Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarını giderek daha fazla anımsattığını söylüyor.

Kısa süre önce uygulamaları kullanmaya altı ay ara veren Gomez, “Uygulamanın amacının özgün olmak ve yabancılara karşı aptal gözükmek olduğunu düşünüyorum” diyor.

Aşırı derecede cinselleştirilmiş temalar

Doncaster, İngiltere'den 42 yaşındaki serbest pazarlama uzmanı Louise Mason, aşırı derecede cinselleştirilmiş mesajlar aldığı ve tek gecelik ilişkiler yaşamamaya karar verdikten sonra Bumble ve Tinder'dan ayrıldığını ifade ediyor. Mason, bunda, anlamlı ilişki yaşama isteğinin de etkisi olduğunu belirtiyor.

2007'den bu yana bekar olan, hiç evlenmemiş ve çocuğu olmayan Mason, “Uygulamada hemen fotoğraf göndermenizi istiyorlar. Ve işler, hiçbir erkeğin gerçek hayatta buluşmak istemediği bir noktaya geliyor” diyor. Mason, fotoğraf isteyenlere, “OnlyFans'a gidin ve parasını ödeyin” diyor.

Ödeme yapma zorunluluğu

Flört uygulamalarını kullanan genç nesillerin bir başka başlıca şikayeti de platformların, mükemmel eşleşmeyi bulma konusunda daha iyi bir şans için kullanıcıları üyelik satın almaya teşvik etmesi. Bu ücretli planların ironisi, ideal olarak kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede uygun biriyle tanışmak ve uygulamaları tamamen silmek istediği durumlara tezat olarak, birçok uygulamanın aylar veya yıllara uzanan üyelikler sunması.

Mason, “Bir ay boyunca çevrimiçi flört için para ödersem, en azından tek eşli olarak çıkabileceğim biriyle tanıştığımı düşünmek isterim. Tamam, o adamla evlenmeyebilirim ve bir sonraki adayı bulmak için uygulamaya geri dönebilirim ama üç ay boyunca para ödemek istemiyorum” diyor.

Gerçek hayattaki 'date’lere geri dönüş

Genç nesillerin flört uygulamalarından uzak durması için caydırıcı faktörler olsa da, bazıları gerçek hayatta birisiyle tanışma arzusundan onları vazgeçiriyor. Mason, “İnsanlarla sadece çevrimiçi sohbet etmek istemiyorum. Bir mektup arkadaşı istemiyorum” şeklinde konuşuyor.

Ancak aynı zamanda, sosyalleşme yıllarının çoğunu Kovid nedeniyle kaybeden Z ve Y kuşağının gerçek hayatta organik bağlantılar kurması giderek zorlaşıyor. Onlara birisinin bekar olduğunu, aynı cinsel tercihlere sahip olduğunu ve onlarla ilgilendiğini söyleyen bir flört uygulaması olmadan, insanların potansiyel olarak birisiyle tanışabilecekleri ortamlarda başkalarına yaklaşmaları göz korkutucu gelebiliyor.

Gomez, “Bu bir dereceye kadar nesillerle ilgili bir şey. İnsanların yabancılara karşı daha ihtiyatlı olduğunu düşünüyorum. Üniversite deneyimim Kovid nedeniyle kesintiye uğradı ve beni hayatımın ilerleyen dönemlerinde daha fazlasına hazırlayabilecek yaklaşık iki yıllık organik sosyal etkileşimi kaçırdım” diyor. Ancak Gomez, daha fazla gerçek hayatta buluşmalar yaratmak için çabaladığını söylüyor.

Bumble'ın büyük hatası

Bumble, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir hata yaptığını kabul etti. Açıklamada, “Bekarlığa atıfta bulunan reklamlarımız, modern buluşmalardan hüsrana uğrayan bir topluluğa yönelme girişimiydi ve neşe ve mizah getirmek yerine, istemeden tam tersini yaptık” denildi.

Marka pazarlama şirketi Viral Marketing Stars'ın CEO'su Katya Varbanova, Bumble'ın kampanyasının tartışma yaratma ve markaya daha fazla ilgi gösterme amacıyla başlatılmış olabileceğini ancak bunun sonuçta geri teptiğini söylüyor ve ekliyor: “Aslında, daha popüler ve ilerici markaların ‘biraz gürültü çıkaran’ ve tartışma yaratan kampanyalar öne sürmesi nispeten yaygındır, ancak Bumble'ın sorunu çizgiyi biraz fazla aştıklarının farkına varmamaları.”

2 milyon liralık flört uygulaması vurgunu!

 

Y kuşağı flört yüzünden borca giriyor

 

Ev kredisi için flört sitelerine başvuruyorlar!

 

Yeni arkadaşlıklar için yeterince paranız var mı?

 

Ofis hayatıyla birlikte iş arkadaşlığı da değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)