BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlaş! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu----

Flaş! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

Flaş! İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu
13 Temmuz 2014 - 09:56 www.finansgundem.com

İsrail hafta başından beri sürdürdüğü Gazze operasyonu kapsamında ilk kez kara operasyonu düzenledi

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi.
 
Haberde, kısa süreli operasyonun, bölgedeki bir roket fırlatma mevkisini hedef aldığı belirtildi.
 
AFP, operasyon sırasında Hamas'ın silahlı kanadıyla İsrailli komandolar arasında çatışma çıktığını bildirdi. İsrail ordu sözcüsü, çatışmada dört komandonun hafif şekilde yaralandığını söyledi.
 
İSRAİL HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ
 
Bu arada Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in orta kesimine dört roket attığını duyurdu. İzzeddin el Kassam Tugayları'na bağlı silahlı milislerin ayrıca, Gazze hava sahasında uçan İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, milisler uçaksavar kullanarak gerçekleştirdikleri saldırıda bir insansız hava aracını vurdu. Hava aracı Gazze'nin batısındaki Er Rimal bölgesine düştü.
İsrail'in Salı gününden beri düzenlediği operasyonlarda 165 Filistinli hayatını kaybetti. Aralarında iki yaşında bir çocuğun da olduğu 56 Filistinli'nin yaşamını yitirdiği Gazze, dün operasyonun en kanlı gününü yaşadı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Hemen ardından da İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

6. günde İsrail-Hamas ilk kez çatıştı
İsrail donanması komandoları, pazar sabahı Gazze Şeridi’ndeki bir roket fırlatma alanına baskın düzenledi. Karaya çıkarma yapan birlik Hamas güçleriyle çatıştı, dört İsrailli hafif yaralandı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 33'ü çocuk, 16'sı kadın 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin de yaralandığı açıklandı. 
İsrail'e ait insansız hava araçlarının, Gazze'nin güneyinde bulunan Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu da bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hükümetinin pazar gününe dek kara harekâtı konusunda karar vereceğini söylemişti. 
Altı gündür süren hava saldırılarının ardından ilk kez, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ile yakın çatışmaya giren İsrail ordusu askerleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Hamas’a ait uzun menzilli roket fırlatma alanına saldırdı.
 
Hamas güçlerinin İsrail ordusuna ateş açmasıyla çatışmanın başladığını söyleyen İsrail Ordu Sözcüsü, Twitter hesabı üzerinden komandoların açılan ateşe karşılık verdiğini ve roket fırlatma alanını başarıyla vurduğunu açıkladı. Dört İsrail askerinin hafif yaralandığını açıklayan İsrail ordusu, komandoların operasyonun ardından bölgeden geri çekildiğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut demirkollu13 Temmuz 2014 16:02

    israil şimardı.meydanı boş buldu havlıyor..israil devletinin yöneticilerinin insana saygısı yok. bunlar Darwincimi.Zaten tamamı ateist..İslamiyetten gayri ilahi bir din olmadığından bunlar kafir ve zalim.Katliam yapmak kanlarına işlemiş.Zavallı filistinliler zamanında verdiği toprakların cezasını çekiyorlar.Dünya israil adisine laf etmiyor.Süper güçlerin masumlara bakışı böyle.Süper güçler de insanlıkdan haysiyetten şerefden nasibini almamış.TC büyük devlet ama filistine fiske atamıyor..Muhalefetimiz neden israile ateş püskürmüyor..Sol zihniyet her zaman kötülerden hainlerden katillerden apo dan yana tavır alıyor.Marksizt çakalllar inançlıya laf eder de israil kepazesine laf etmezler. Nedennn?

  • çakır13 Temmuz 2014 13:35

    Hey Israil firavuna kalmadı sezara kalmadı Müslümanları islamı kotulemekden vaz geçin katletmekden vaz geçin biz Yahudilere ter dokuyoruz siz bizi katldıyorsunuz gunahtır

  • musttfm13 Temmuz 2014 12:29

    Adem can kardeş baktım bulamadım. o kadar yükselmiş mi

  • eyyp197813 Temmuz 2014 12:11

    hz Mehdi yakındır bu zulme kimse seyirçi kalmaz

  • eyyp197813 Temmuz 2014 12:04

    zalimler için yaşasın cehennem

  • Adem can13 Temmuz 2014 11:19

    Asya da usdtl 2.214 ü görüyor... :(