<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFiyatlar sabit tutulabilir mi? TOBB'dan şok sözler----

Fiyatlar sabit tutulabilir mi? TOBB'dan şok sözler

Fiyatlar sabit tutulabilir mi? TOBB'dan şok sözler
23 Ocak 2023 - 07:49 www.finansingundemi.com

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hazır giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, Bakan Nebati’nin giyim ve ayakkabı sektörlerine yaptığı sabit fiyat çağrısını değerlendirdi. Fayat “Fiyatları sabit tutmak maalesef mümkün değil” dedi.

Türkiye'nin düşük faiz politikası ile enflasyonla mücadele etme şeklinde alışılmışın dışındaki ekonomi politikasında yeni aşama perakende sektöründen fiyat indirim desteği talebi olurken, söz konusu adımların sürdürülebilirliği ve enflasyona nihai etkisi ise soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

"FİYATLARI SABİT TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, ocak ayındaki geleneksel indirim döneminin ardından yeni sezonda fiyat indiriminin mümkün görünmediğini belirtti. Fayat, “Seçim sath-ı mailine girdiğimiz yılın ilk yarısında, parasal genişlemenin her kademede olduğu bir dönemde asgari ücret artışı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), esnafa uygun krediler konuşulurken fiyatları sabit tutmak maalesef mümkün değil” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda perakendecilerinin ardından giyim ve ayakkabı sektörlerine de indirim çağrısı yapmıştı. Perakende sektörü temsilcileri indirim ve fiyat sabitleme kampanyalarının önümüzdeki aylarda devam edebilmesinin kur ve girdi maliyetleri gibi unsurlara bağlı olduğunu belirtti. Ötelenen alışverişlerin yapılmaya başlanmasıyla birlikte üreticilerin daha önce yapamadığı zamların hayata geçeceğini belirten Şeref Fayat, “Giyim sektörü için ocak zaten indirim ayı. Ancak şubat ile birlikte, maaş artışlarının ötelenen alışverişleri harekete geçirmesiyle alt ve orta fiyat grubunda bırakın indirim olmasını, aksine enflasyona olumsuz yönde katkı yapmaya başlayacak bir hazır giyim sektörü bekliyorum” diye konuştu.

"MALİYET DÜŞMELİ"

Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, hazır giyim ve ayakkabı sektörünün zaten maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmadığını, daha fazla indirim için girdi maliyetlerinde düşüş olması gerektiğini söyledi. İçten, “Asgari ücrette, enerji maliyetlerinde artış var. Emtia fiyatları dünya çapında gerilerken, bizim hammadde tedarik fiyatlarımız maalesef bu oranda gerilemiyor” dedi. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de yazlık ürünlerle ilgili maliyet artışları nedeniyle fiyatların nisandan itibaren yukarı seyir gösterebileceğini söyledi.

'Fiyat sabitleme ve indirim' raflara yansıdı mı

 

Bakan Nebati'den zincir marketlere tebrik

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram23 Ocak 2023 10:25

    Faizler enflansyon üstü yükselip TL ye deger kazandırmadıktan saçma sapan programlar terk edilmedikten sonra ekonominin normale dönmesi imkansız ötesi