Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Döviz kurundaki ani artışın ardından bir çok ürüne zam gelirken sigortacılar henüz başta kasko, trafik, konut ve sağlık sigortaları olmak üzere fiyat artışına gitmedi. Özellikle otomobil, yedek parça ve tıbbi malzemelerde fiyatlarının artması ile hasar ödemeleri kurdaki ani artış öncesi bile yüzde 45.3 artan sigorta şirketlerinin gelirleri ise yüzde 20 artışla 31.2 milyardan 37.9 milyar liraya çıkabildi. Türkiye Sigorta Birliği’nin eylül sonu itibarıyla açıkladığı teknik sonuçlar, salgınla ilgili normalleşme sonrası yaşanan hasar ve özellikle döviz kuru kaynaklı maliyet artışlarının hayatdışı branşlardaki dikkat çekici etkisini ortaya koydu.
Buna göre hayatdışında ödenen toplam hasar, yılın üçüncü çeyreğinde (temmuz, ağustos, eylül) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45.3 artarak 10.2 milyar liraya yükseldi. İlk dokuz ayda ise geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 43.6 artarak 27.9 milyar lirayı aştı. İlk altı ayda hasar artışı yüzde 42.7 idi.
Haberturk.com'dan Rahim Ak'ın haberine göre, bu kapsamda hayatdışındaki toplam teknik kâr ise üçüncü çeyrekte yüzde 62.1 düşüşle 924.3 milyon lira, ilk dokuz ayda da yüzde 29.3 düşüşle 5.1 milyar lira oldu. Böylece teknik kâr/zarar oranı da ilk dokuz aylar itibarıyla yüzde 24’ten yüzde 14.5’e geriledi.
-Sigorta pazarının en büyük branşı olan zorunlu trafikte, hasar ödemesi üçüncü çeyrekte yüzde 50.2 artışla 3.5 milyar lira, ilk 9 ayda yüzde 39.8 artışla 9.6 milyar lirayı geçti. Teknik denge ise üçüncü çeyrekler itibarıyla 600.8 milyon TL kârdan 489.4 milyon lira zarara, ilk ilk dokuz ayda da 1.4 milyar lira kârdan 897.1 milyon lira zarara dönüştü.
- Kaskoda ise hasar ödemesi üçüncü çeyrekte yüzde 58.6 artışla 2.5 milyar lira, ilk dokuz ayda yüzde 63.3 artışla 6.2 milyar liraya yükseldi. Teknik denge ise üçüncü çeyrekler itibarıyla 391.8 milyon lira kârdan 241.7 milyon lira zarara döndü. İlk dokuz ayda ise teknik kâr yüzde 54 düşüşle 916.1 milyon liraya geriledi.
- Ayrıca hastalık-sağlıkta hasar üçüncü çeyrekte yüzde 48.4 artışla 1.9 milyar lira, ilk dokuz ayda yüzde 42.9 artışla 5.5 milyar lira oldu. Teknik kâr üçüncü çeyrekle yüzde 14.2 düşüşle 558.9 milyon lira, ilk dokuz ayda yüzde 11.5 artışla 1.7 milyar lira oldu.
Öğretmenler Günü hediyesi Anadolu Sigorta’dan!
Sompo Sigorta’nın kârı yarı yarıya düştü
Zorunlu Deprem Sigortası'nda tarife ve teminat miktarları değişti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.