<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFiyat savaşı mantığını kaybetti----

Fiyat savaşı mantığını kaybetti

Fiyat savaşı mantığını kaybetti
20 Kasım 2013 - 02:41 www.finansingundemi.com

Arow CEO'su Salim Taşkın: Ürünü hepimiz aynı yerden alıyoruz ama 4 katı fiyatla satıyorlar, bir ay geçmeden indirim diye tüketiciyi aldatıyorlar

AYAKKABI perakendecisi Arow ve Denge Grup CEO’su Selim Taşkın, Türkiye’de C segmentte fiyat savaşının mantığını kaybettiğini belirterek, "Bu yüzden biz B segmentine yöneleceğiz. Türkiye’de ürünü hepimiz aynı yerden alıyoruz ama 4 katı fiyata satıyorlar, bir ay geçmeden fiyatı indirip tüketiciyi aldatıyorlar” dedi.

Hürriyet'ten Demet Cengiz'in haberine göre ayakkabı perakendecisi Arow ve Denge Grup yeniden yapılanıyor. Arow; Hatuny ve Masculin adlarını verdiği yeni markalarıyla C segmentinden B segmentine geçerken, CEO Selim Taşkın “Türkiye’de fiyat savaşı ticari mantığını kaybetti. Bu nedenle biz B segmentine geçiyoruz. Şu anda 19.90-200 TL arasında değişen fiyatlarda ayakkabı satıyoruz. Fiyatlarımızı yine C’de tutacağız” dedi. Ayrıca mağazalarında New Balance, Adidas, Diesel ve Lacoste gibi dünyaca ünlü markaları da satacak. Şirket, yeni konsept mağazalarla butik mağazacılığa da odaklanacak.

İNDİRİM ALDATMACASI

Türkiye’de ayakkabı markalarının çoğunlukla aynı tedarikçilerden alım yaptığını belirten Selim Taşkın, “Zaten koleksiyonların ancak yüzde 30’u farklı, kalanlar aynı. Ayakkabılar birbirine çok benziyor. Türkiye’de ürünü hepimiz aynı yerden alıyoruz ama 4 katı fiyata satıyorlar, bir ay geçmeden fiyatı indirip tüketiciyi aldatıyorlar” diye konuştu.

YENİ KONSEPT DİYARBAKIR’DA

Ağırlıklı olarak franchise ile büyüyeceklerini söyleyen Taşkın şunları söyledi: “Franchise’ı kendi mağazamız gibi görme eğilimindeyiz. Biz önce markamızın duruşunu oturtmak, B kalitesini C fiyatı ile  satan bir perakende markası olarak yer almak istiyoruz. Seneye yeni mağaza konseptine geçeceğiz. İlk konsept mağaza Diyarbakır’da olacak. Gelecek yıl 12 mağaza açacağız. Ama inanmadığımız yere, sırf mağaza açmış olmak için de mağaza açmayacağız. Metrekare bazında verimliliği arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de çok hızlı mağaza açılıyor ama zarar eden pek çok mağaza şirketin imajı bozulmasın diye kapatılmıyor. Biz bu konuda duygusal davranmadık. Verimsiz 12 mağazamızı kapattık.”
Taşkın, Ziylan’ı alarak sektöre giren BİM ve Gözde’nin (Ülker) hatırlatılması üzerine “Rakiplerimiz de rekabet de artıyor” dedi.

ÇİN'E İHRACAT

SELİM Taşkın, üretiminin yüzde 70’ini yurtiçinde yaptırdıklarını ve ithalatın payını yüzde 15’lere kadar düşürdüklerini belirterek, “Çin’e bu yıl hakiki deri ayakkabı ihraç ettik. Bu yıl Çin’e iki parti hakiki deri ayakkabı ihracatı gerçekleştirdik. Çin çok büyük bir pazar. Ayrıca Rusya ve Ukrayna pazarlarına bakıyoruz. Hollanda ve Kuzey Irak’tan da mağaza açma talebi var, franchise vereceğiz” dedi.

YILDA 1.4 MİLYON ÇİFT AYAKKABI SATIYOR

2013’te cirolarını yüzde 25, metrekare bazında kârlarını yüzde 32 büyüttüklerini de anlatan Selim Taşkın şu bilgileri aktardı: “Yaklaşık 1 yıl daha altyapımızı güçlendirmek için uğraşacağız. Her yerde mağaza açalım, uçalım demiyoruz. Verimliliğe odaklandık. Değişimle birlikte sepet fiyatımız yüzde 29 arttı ve 129 liraya çıktı. Daha hızlı ürün satmaya başladık. Hedefimiz bu rakamı 149 liraya oturtmak. Bayilerimiz hariç kendi mağazalarımızda yılda 1.4 milyon çift ayakkabı satıyoruz. 2014’ün Arow için çıkış yılı olmasını hedefliyoruz ve ona göre hazırlanıyoruz. Bu yılı 200 milyon lira ciroyla kapatmayı öngörüyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)