BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch yine Türk bankalarına yüklendi----

Fitch yine Türk bankalarına yüklendi

Fitch yine Türk bankalarına yüklendi
30 Temmuz 2018 - 13:18 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarına ilişkin analizde bulundu

Fitch'in Türkiye'ye ilişkin olumsuz görüşleri bitmek bilmiyor. Önce ülke notunu düşüren Fitch, son zamanlarda da bankalara ilişkin olumsuz görüş sunmaya başladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Temmuz'da yaygın not düşürülmesinin yol açtığı Türk bankalarının çoklu risklerinin kredi profillerini tehdit etmeye devam ettiğini belirtti.
Fitch, TL'nin değer kaybetmesi, yüksek faiz oranları ve yavaşlayan ekononmik büyümenin bankaların varlık kalitesi, performansı, fonlama ve likiditesi için ciddi riskler oluşturduğunu ifade etti.
Kredi derecdelendirme kuruluşu Fitch, bu yıl sektör performansının bozulmasını beklediklerini ve çoğu bankanın kredi notunun hala negatif görünüm veya negatif izlenmede olmasını öngördüklerini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memet ali31 Temmuz 2018 01:28

    iyide bankalarin durumu gayet iyi, karlarida guzel aciklamislar, nasil riskli oluyo anlamiyom? bunlar hep oyun, oyuna gelmeyizzz