BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Türk hükümeti kamu bankalarını destekliyor----

Fitch: Türk hükümeti kamu bankalarını destekliyor

Fitch: Türk hükümeti kamu bankalarını destekliyor
10 Mayıs 2019 - 14:44 www.finansgundem.com

Fitch: Türkiye'de kamu bankalarında sermaye artırımı, bizim Türk hükümetinin bu bankaları destekleme yönünde güçlü eğilimi olduğu görüşümüzü doğruladı

Fitch Ratings, Türkiye'nin Nisan 2019'da aldığı kamu sahipli bankalara sermaye sağlanması kararının, Türk hükümetinin bu bankaları destekleme yönünde güçlü eğilimi olduğu yönünde ortaya koydukları görüşün dogruluğunu gösterdiğini bildirdi.

Bu görüşlrinin not verdikleri Türk kamu bankalarının çoğu için Destek Notu Tavanı'nda (SRF) yansıttıklarını ve bu görüşün bankaların kredi notlarında düşüşü de sınırladığını belirten Fitch, birçok kamu bankasında kredi notunun SRF ile (B+) aynı seviyede belirlendiğini vurguladı.

Fitch, "Bu, otoritelerin kamu bankalarına destek sağlama eğilim veya kabiliyetlerind zayıflama görerek SRF'yi düşürmedikçe, bankaların kredi profillerinde kötüleşmenin kredi notlarında bir düşüşe yol açmayacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Fitch ayrıca, kamu bankalarına verilecek 3,7 milyar euro tutarında sermayenin Türkiye'nin 2019 yılı tahmini GSYH'sını yüzde 0,5'ine denk geldiğini ve Türkiye'nin göreceli olarak düşük borç/GSYH oranı (2018 sonunda yüzde 30,4) dikkate alındığında kamu bilançosu üzerinde kayda değer bir etkisinin olmayacağını da savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)