Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomik büyümenin güçlü seyrettiğini, merkez bankalarının ise önceye kıyasla artık daha az temkinli duruş sergilediğini bildirdi.
Raporda ABD, Euro Bölgesi ve Çin’de bu yıl ekonomik büyümenin genel trendin üzerinde seyretmesinin beklendiği, küresel ekonomik büyümenin ise bu yıl yüzde 3 seviyesinin üzerinde seyretmesinin öngörüldüğü belirtildi.
Gelişmiş ekonomilerdeki büyümenin artan yatırım ivmesinden olumlu yönde etkilendiği, iş dünyası algısının iyileştiği ve dış talebin ise arttığı vurgulandı.
ABD’deki vergi reformunun yatırımların artmasına neden olabileceğine dikkat çekilen raporda, Avro Bölgesi’nde bankaların kredilerindeki artışın küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam ettiği değerlendirilmesi yer aldı.
Raporda, gelişen ekonomilerde sıkılaşan istihdam piyasasının tüketici harcamalarında görülen artışı desteklediği, küresel parasal duruşunun ve kredi koşullarının halen elverişli olduğu kaydedildi.
Raporda, gelişmiş ekonomilerde enflasyon riskinin artırdığına dikkat çekilmesine rağmen halen enflasyonda sert bir yükseliş görülmesinin olası olmadığı vurgulandı.
Bu yıl Çin’de kredi büyümesinin hız kesmesiyle ekonomik büyümesinin yavaşlamasının beklendiği belirtildi.
Fitch: Trump'ın kararı ticaret riskini artıracak
Raporda, bu zamana kadar zayıf ABD dolarının ve düşük seviyede olan emtia fiyatlarının gelişen ekonomileri genel olarak desteklediğine işaret edilerek, bu etkinin önümüzdeki dönemde ortadan kalkabileceği uyarısında bulunuldu.
İlerleyen dönemde brent petrolün varil fiyatının yeniden 60 ABD dolarının altına inebileceği, ABD Merkez Bankasından (Fed) beklenen faiz artırımlarının ve ekonomik büyümenin ABD dolarını destekleyebileceği kaydedildi.
Raporda, ABD’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminin yüzde 2,5’tan yüzde 2,7’ye, gelecek yıl için ise yüzde 2,2’den yüzde 2,5’e yükseltildiği belirtildi.
Avro Bölgesi için bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2,2’den yüzde 2,5’a, gelecek yıl için de yüzde 1,7’den yüzde 1,8’e revize edildiği bildirildi.
Geçen yıl yüzde 6,9’luk ekonomik büyüme kaydeden Çin’in bu yılın sonunda yaklaşık yüzde 6,5 seviyesinde büyüme kaydetmesinin beklendiği ifade edildi.
Raporda, küresel ekonomik büyüme tahminlerine ilişkin temel riskler, “ABD’de çekirdek enflasyonun sert şekilde artması, faiz oranlarında negatif düzenlemeye gidilmesi, küresel ticarette korumacılığın dikkate değer şekilde yükselmesi” olarak sıralandı.
Raporda görüşlerine yer verilen Fitch Ratings Baş Ekonomisti Brian Coulton ise “Özel teşebbüs yatırımlarındaki artışın hızlanması, ABD’deki döngüsel genişleme ve gelişmiş ekonomilerde parasal politikaların halen büyümeyi destekleyecek şekilde gevşek olması, yüksek emtia fiyatları ve zayıflayan dolar, gelişen piyasalardaki toparlanmayı destekledi. Çin hafif şekilde frene dokunuyor fakat yakın vadede halen büyümeyi öncelik olarak görüyor.” ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.